E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya aşı üretimi için Hindistan’la anlaştı---

Rusya aşı üretimi için Hindistan’la anlaştı

Rusya aşı üretimi için Hindistan’la anlaştı
27 Kasım 2020 - 12:31 borsagundem.com

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun açıklamasında Hindistan’da yılda 100 milyondan fazla Sputnik V aşısının üretileceği belirtildi

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun (RDIF) açıklamasında Hindistan’ın önde gelen ilaç üreticilerinden Hetero ile dünyanın tescil edilen ilk korona virüs aşısı olan Sputnik V’den 100 milyon dozdan fazla üretilmesi yönünde anlaşma imzaladıkları belirtildi.

Açıklamada üretime 2021 başında başlamayı planladıkları aktarıldı.

RDIF Genel Müdürü Kirill Dmitriyev, Hetero ile olan işbirliği sayesinde aşının üretim kapasitesinin önemli ölçüde artacağını ve bunun Hindistan halkına pandemi döneminde etkili bir ilaç temin edilmesine olanak vereceğini ifade etti.

Dmitriyev, “Sputnik V, halkını korona virüsten korumaya çalışan her ülkenin ulusal aşı portföyünün önemli bir parçası haline gelmeli” dedi.

Hetero şirketinin Uluslararası Pazarlama Müdürü B Murali Krishna Reddi ise aşının ülkedeki klinik testlerinin sonuçlarını sabırsızlıkla beklediğini, Hindistan’da üretim yapılmasının hasta bakım sürecinde yararlı olacağını ifade etti.

Dünyanın tescil edilen ilk korona virüs aşısı olan Sputnik V, klinik testlerinde yüzde 90’ın üzerinde etkinlik gösterdi.

Rusya'da bir günde en yüksek vaka sayısı

 

Danimarka'dan 15 milyon doz Kovid-19 aşı siparişi

 

BioNTech ve Pfizer'in aşısı için tarih belli oldu

 

Hindistan'da en yüksek vaka sayısı kaydedildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)