E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ABD'ye yardım gönderiyor---

Rusya ABD'ye yardım gönderiyor

Rusya ABD'ye yardım gönderiyor
01 Nisan 2020 - 05:40 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde tıbbi ve koruyucu ekipman gönderme teklifi yaptığını, ABD Başkanı'nın da teklifi şükranla kabul ettiğini söyledi


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ABD'ye tıbbi ekipman göndereceklerini söyledi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın ABD'ye tıbbi malzeme desteği vereceğini söyledi. Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefonda görüştüğünü hatırlatan Peskov, "Rusya tarafından ABD'deki kötü epidemiyolojik durum kapsamında tıbbi ve koruyucu ekipman yardımı teklif edildi. Trump, bunu şükranla kabul etti" dedi.

Peskov, tıbbi ekipman taşıyan uçağın gün sonuna kadar yola çıkacağını aktararak "İstisnasız herkesin mevcut durumdan etkilendiği bir zamanda, ortaklık ve karşılıklı yardımlaşma ruhuyla hareket etmekten başka yol yok." diye konuştu.

ABD'nin de Rusya'ya ileride destek verebileceğini kaydeden Peskov, "Tıbbi malzemeler üreten Amerikan şirketleri de üretimde istenilen hızı yakalayınca, gerektiğinde karşılıklı adımlar atabilecek. Putin, Amerikalı meslektaşlarımıza yardım teklif ederken bundan yola çıktı." ifadelerini kullandı.

Trump'ın sağlık kurmayları: Elimizde sihirli değnek yok

 

Trump önümüzdeki 2 hafta çok zor geçecek

 

ABD'de koronavirüsten ölümler Çin'i geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)