E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: ABD’nin Suriye’deki varlığının amacını anlamıyoruz---

Rusya: ABD’nin Suriye’deki varlığının amacını anlamıyoruz

Rusya: ABD’nin Suriye’deki varlığının amacını anlamıyoruz
19 Ekim 2019 - 19:26 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriye’deki çatışma bölgesinde bulunmasının amaçlarının ve stratejisinin anlaşılmadığını belirtti.

Rus NTV televizyonunda yayınlanan bir programda konuşan Zaharova, Washington’un Suriye’deki çatışma bölgesinde sürdürdüğü varlığının amaçlarının ve stratejisinin anlaşılmadığını söyledi. 

Zaharova, “Washington’un çatışma bölgesindeki varlığının amaçlarını ve stratejisini anlamıyoruz. Aynı Afganistan’da yaptıkları gibi, (askerlerini) kâh getiriyorlar, kâh geri çekiyorlar, (kalma süresini) uzatıyorlar ve ardından yeniden çekiyorlar. Suriye’deki çözüm sürecinde de aynı durum söz konusu. Sözüm ona koalisyon kâh genişliyor, kâh derine giriyor, kâh kalıyor, kâh gidiyor. Nedenini hiç kimse bilmiyor. En önemlisi de, yıllardır belirli bir takımın içinde dahi görüş birliği yok” ifadelerini kullandı.

ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçleri 2014’ten bu yana Irak ve Suriye’de, Şam yönetiminin onayı olmaksızın IŞİD’e karşı operasyon yürütüyor. ABD Başkanı Donald Trump daha geçen aralıkta nihai süre belirtmeden Suriye’deki askerlerin çekileceğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aaa20 Ekim 2019 13:45

    emevi camin gidip, cuma namazı kılacak hali yokya, ... trump gidiyorsa vardır bir ildi.. selfii çekinir gelir oda.. keyif onun

  • eee20 Ekim 2019 13:44

    sen ne diye gidiyorsna, oda ondan gidiyor... :D 

  • Emrah20 Ekim 2019 12:17

    Bence Amerika bizim coğrafyada bulunmasının nedeni uluslar arası şirketleriyle bölgede söz sahibi olmak kendi coğrafyası Amerikaya yetmiyor nüfusu büyük ülke amerika.milyonlarca amerikalı ya sokaklarda yada karavanlarda yaşıyorlar.zenginleri de büyük zenginler dünyada kısaca Amerika kendi çıkarını düşündüğü için bizim coğrafyada ve her yerde üsleri var abd ordusunun.huawei konusunda bile yanlış yaptı çin devletine.

  • Ryu ken 20 Ekim 2019 11:48

    Safa yatmayın.. İran ve İsrail için bilmiyonuz mu.

  • Osman20 Ekim 2019 03:11

    Belki biraz petrol yatakları ve Suriye topraklarının parçalanıp altın tepsiyle israile doğru kaydırılması olabilir.

  • Misafir19 Ekim 2019 23:34

    Gel ben sana anlatayım

  • komedi19 Ekim 2019 23:02

    ahahaha  ..amaçları  açık  değilmi :o) 

  • AHMET ÖZBİR19 Ekim 2019 22:48

    SURİYE'ye bizden daha yakın ve de yatkın olamazsınız. Masonlar bütün emperyalistleri yanına alarak koskoca Osmanlı'nın yıkılmasını sağlamış ve bizim bir parçamız olan Suriye'yi ve diğer milletleri bizden kopardılar. O gün bugün ORTADOĞU YANIYOR, KAN AKIYOR, İSTİKRAR TESİS EDİLEMİYOR!.. Suriye'de bizim ne işimiz var diyen zavallılar biraz tarih okuyun, OSMANLI'NIN KİM OLDUĞUNU ÖĞRENİN!..

  • Süleyman Kırpak19 Ekim 2019 20:40

    güzel bayan peki sizin bulunma sebebiniz ne ise onun ki de o.hepiniz çıksa bu ülke böyle olmaz idi.fakat iran bulunduğu tüm ülkeler kan ağlamaktadır.islam dünyası ne çekdi ise mezhepcilik ten çekmiştir ve sonları getirmiştir.hepside sürünmektedirler.eğer düzelmezler ise daha da kötü olacaklar.tüm islam ülkelerinin başına satılmış liderler geçmişlerdir.

  • Bika19 Ekim 2019 22:58

    Türkiye Kore'ye neden asker gönderdi ? NATO'ya girmek için ! Türkiye neden NATO'ya girdi ? Rusya'nın  tehdidi nedeniyle ! İncirlikte neden ABD üssü varsa Rusya'da Suriye devletiyle  ikili anlaşmaya dayanarak Suriye'de asker bulundurabilir.

  • Yorum19 Ekim 2019 22:08

    Rusya nın zaten orada üsleri vardı ayrıca suriye rusyanın müttefiki dahada ötesi rusyayı suriye davet etti daha ne istiyorsun abd nin operasyon yaptığı ülkelere bir dikkat edersen rusyadan silah alan yönetim olarak abd den daha çok rusyaya yakın ülkeler abd menfaatleri her şeyden üstündür mantığı dünyayı kasıyor kavuruyor ölüm şiddet savaş herşey bu menfaatler doğrultusunda mübah sayılıyor

  • güzel bayan :p19 Ekim 2019 20:45

    rusya jeopolitik olarak daha yakın. amerika varsa biz de varız diyorlar