E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, ABD'nin Polonya'ya asker sevkıyatına cevap verecek---

Rusya, ABD'nin Polonya'ya asker sevkıyatına cevap verecek

Rusya, ABD'nin Polonya'ya asker sevkıyatına cevap verecek
17 Ağustos 2019 - 16:02 borsagundem.com

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Frants Klintseviç, ABD’nin Polonya’ya güçlerini sevk etmesi durumunda Rusya’nın yanıt verme hakkını elinde bulundurduğunu söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz’in ABD’nin Batı Avrupa’dansa güçlerini Polonya’ya sevk etmesinin Rusya için daha ‘caydırıcı’ olacağı sözleri ile ilgili Sputnik’e konuşan Klintseviç, Washington’ın Orta Menzili Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekildiği bir ortamda, bunun Avrupa’nın doğusundaki gerginliği artıracağını ifade etti. 

Klintseviç, “Biz Rusya olarak her türlü gidişata hazırız. Karşı tedbir almaya yönelik hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi.

ABD’nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell bu ay daha önce Washington’ın, NATO çerçevesindeki harcama sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle Almanya’daki bazı güçlerini Polonya’ya sevk etmeyi düşündüğünü söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump da haziranda Varşova ile Polonya’daki ABD güçlerini artırma yönünde görüşmeler yaptıklarını belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koz18 Ağustos 2019 14:50

    Putin Polonya sınırına Rus kadınlarını yığarsa karşı taraf anında silah bırakır NATO dağılma sürecine girer.