E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: ABD Karadeniz'den uzak dursun---

Rusya: ABD Karadeniz'den uzak dursun

Rusya: ABD Karadeniz'den uzak dursun
13 Nisan 2021 - 11:19 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Karadeniz’e savaş gemilerini gönderen ABD’yi Rusya sınırlarından uzak durması konusunda uyardı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, “Navigasyon özgürlüğünün ya da deniz özgürlüğünün ne olduğu gibi çeşitli şekillerde yorumlanabilecek konulara girmek istemiyorum, özellikle de mevcut koşullarda. Zira bir şeyi kesin olarak biliyorum: Amerikan savaş gemilerinin kıyılarımız yakınlarında kesinlikle hiçbir işi olamaz. Bu yaptıkları, düpedüz provokasyondur” açıklaması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın söz konusu açıklamaları, Ukrayna’nın doğusunda gerilimin çok arttığı bir dönemde ABD’nin iki savaş gemisinin bu hafta içinde Karadeniz’e varmasının beklendiği bir zamana denk geliyor.

“Yaptıkları, kelimenin gerçek manasıyla provokasyon. Zira gücümüzü sınıyor, sinirlerimize oynuyorlar. İstediklerini alamayacaklar” diye ekleyen Ryabkov, “ABD donanma güçleri kendi konuşlanma yerlerinden binlerce mil uzağa gidiyorlarsa, burada kesinlikle jeopolitik unsurlar mevcuttur” dedi.

Daha önce Türk Dışişleri’nden bir kaynak RİA Novosti haber ajansına açıklamasında, iki savaş gemisinin Karadeniz’e gitmek üzere İstanbul Boğazı’ndan geçecekleri konusunda bilgilendirdiğini söylemişti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Karadeniz’e gitmekte olan savaş gemileri sorulduğunda söz konusu hareketliliğin rutin olduğunu savunmuştu.

ABD kölelik geçmişiyle yüzleşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nobut 13 Nisan 2021 14:59

    Yiyin birbirininizide dünya biraz nefes alsın.

  • Radar113 Nisan 2021 14:06

    Kahrolsun Roma germen ittifakı zihniyetini taşıyan Almanya yunanistan ve rusya inşallah tez zamanda belâlarını bulurlar. Osmanlının tarihte yıkılışına ve balkanları kaybına sebep olan yegane sebep almanyaya yaklasmasidir. Bu ise kirim savaşından sonra olmuştur. Ne tesadüf ki yine gerilim kırımda inşallah süreç tersine döner de içimizdeki yunanistanin Türkiye masasının etkisindeki masaları da belâlarını bulurlar.

  • VS13 Nisan 2021 12:14

    5 yıl önce 22 TL olan halkbank hissesi şimdi 4 TL Halkbank'ın bu duruma düşmesine sebep olan yonetimdekiler buna çare üretmeli,yada çekip gitmeli

  • FİNANSŞÖR13 Nisan 2021 13:51

    sanki diğer banka hisseleri daha değerli ulan hepsi aynı değilmi bizde akbank ve garantiden yüklü miktar paralar sildik.

  • pazarci13 Nisan 2021 12:05

    yiyin birbirinizi.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Nisan 2021 11:55

    Umarım Rusya ABD nin bu gemilelerini karadenizin derin sularına gömer.Daha sonra suriye ve yunanistandaki tüm üstlerini yerle bir eder.

  • İsra13 Nisan 2021 11:42

    Bence ABD artık her milletten uzak dursun! Birisi Cumhurbaşkanı na halkbank hissedarlarının mağduriyeti Hemen şimdi anlatsın. Türkiye ona güçlü bir banka emanet etti.5 yıldır bekliyoruz. Yönetim kurulu ya kafayı kaldırıp geri alıma geçsin. Yada tümünü görevden alın. Ne yapalım bu şekilde maniplasyona göz yuman tedbir almayana bizi batırdığı, keyifleri yerinde olduğu için teşekkür mü edelim! Bu gerçekleri şimdi görmeyenler halı altına süpürenler amacınız nedir?Bu millete zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Emanete Allah ve kul hakkı için sahip çıkmalısınız.

  • Korkuyorlar13 Nisan 2021 11:37

    Rusya da Akdenizden uzak dursun, savaş gemisi anlamında. Rusyanın Suriyede bulunma sebebi oranın lideri onları davet ettiği içinmiş.. Ukrayna lideri de Amerikayı davet edemez mi ..