E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: ABD casusu haberi paranoya ve saçmalık---

Rusya: ABD casusu haberi paranoya ve saçmalık

Rusya: ABD casusu haberi paranoya ve saçmalık
10 Eylül 2019 - 16:20 borsagundem.com

ABD, Başkan Donald Trump'ın istihbarat bilgilerini kötü yönettiği gerekçesiyle 2017'de Rusya hükümeti içindeki bir casusunu geri çektiği iddiasına Moskova'dan "Tamamen paranoya ve saçmalık" yorumunu yapıldı.

CNN'in dün ortaya attığı "ABD, Başkan Donald Trump'ın istihbarat bilgilerini kötü yönettiği gerekçesiyle 2017'de Rusya hükümeti içindeki bir casusunu geri çektiği" iddiasına Moskova'dan yanıt geldi.  Rusya Dışişişleri'nden üst düzey bir yetkili, "Tamamen paranoya ve saçmalık" yorumunu yaptı. 

CNN'in haberindeki iddiaya göre, Rus hükümeti içinde bulunan ve ABD'ye bilgi aktaran bir casus, İsrail'den alınan istihbarat sonrası geri çekildi.

Kararın, ABD Başkanı Trump'ın mayıs 2017'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı toplantıda, kazara Suriye'deki DEAŞ hakkında İsrail'den aldığı gizli istihbaratı paylaşması sonucu alındığı belirtildi. CNN'in kaynakları, ABD yönetiminin görevden alınan casusa bir alternatifinin olmadığını belirttiler.

Bu iddialara hem Moskova hem de Washşngton'dan tepki geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, "Bu haber sadece yanlış olmakla kalmıyor aynı zamanda birilerinin hayatını da tehlikeye atıyor"  derken, CIA Halkla İlişkiler Direktörü Brittany Barmell de haberi yalanladı.

Kommersant gazetesinin ulaştığı Rusya Dışişleri'nden üst düzey bir kaynak da haber için "Tamamen bir paranoyanın ürünü ve saçmalık. Trump ve Lavrov arasındaki o görüşme böyle bir saçmalık sonucunu doğurmadı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)