E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Rusya, 2 ülkenin NATO'ya girmesiyle kuzeye asker yığacak ---

Rusya, 2 ülkenin NATO'ya girmesiyle kuzeye asker yığacak

 Rusya, 2 ülkenin NATO'ya girmesiyle kuzeye asker yığacak
03 Aralık 2022 - 16:52 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması halinde Rusya'nın kuzey yönüne asker yığacağını yayınladığı bir dergide ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığına tarafından yayınlanan “Askeri Düşünce’ dergisi, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması halinde Rus Silahlı Kuvvetlerinin kuzey yönünde birlikler kurarak bölgedeki varlığını artıracağını yazdı.

Rusya’nın kuzey yönünde kara ve kıyı kuvvetleri, füze kuvvetleri, topçu, hava savunma ve insansız hava saldırı ve savunma birlikleri dahil olmak üzere hava kuvvetlerini ülkenin kuzey sınırlarına konuşlandırmayı planladığı vurgulanan makalede, aynı zamanda Finlandiya ve İsveç’teki stratejik hedefler için uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerin de konuşlandırılacağının altı çizildi.

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya kabulünün Rusya’ya yönelik bir tehdit olduğunu kabul eden bakanlık, bu ükelerin ittifaka dahil olmasıyla birlikte Rusya’nın NATO ile sınırının bin kilometreden fazla artacağına vurgu yaparken, bununla birlikte ittifakın birleşik silahlı kuvvetleri ve askeri teçhizatını da Rusya sınırında konuşlandırılabileceğini aktardı.

Makalenin yazarları, Finlandiya’da operasyonel-taktik füze sistemlerinin konuşlandırılmasının, Arkhangelsk bölgesindeki askeri-endüstriyel tesislere yönelik saldırı tehdidi olacağına da değinirken, Silahlı Kuvvetlerin bu bölgelerde hava savunma ve saldırı potansiyelini artırması gerekeceğini de ekledi.

GazetemRu'da yer alan habere göre, daha önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Grushko, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girmesinin ittifak için risk oluşturacağını söylemiş, ayrıca ittifaka kabul edilmelerinin Avrupa güvenlik sistemi için ‘yeni bir darbe’ olacağına da işaret etmişti. 

20 ülke İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya katılımını onayladı

Rusya'dan kritik İsveç ve Finlandiya açıklaması

İsveç'ten tehdit gibi açıklama: NATO çıkarına olmaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN04 Aralık 2022 23:45

    Kendi düşen ağlamaz.iyi olur.nükleer silahlarında ilk tadına bakacak iki ülke adayı olacaklar bence.

  • www04 Aralık 2022 12:29

    Yığsa da ne olacak. Rus askeri eskisi gibi değil. Yarısından çoğu Ukrayna savaşına destek vermiyor. Sembolik yığılma olur belki . Rusya'nın güvendiği nükleer silahları

  • ALİ KODUŞ04 Aralık 2022 11:58

    Bizce hiç mahsuru yoktur.ben hiç bir avrupa ülkesi ve abd ülkelisi için rusya ile savaşmaya asla gitmem.

  • Çakır 04 Aralık 2022 02:02

    Sayın Kemal bey önce İzmir Çiğli ve hemen hemen sizin yönettiğiniz tüm ilçeler pardon seçilmişler hariç kim onlar sizin sahil kenarında viilla sahibi fabrikatör yaptığınız kisilerin yaşadıkları sokakları bal dök yala ben size önce bir ilçeyi yönetin bende size kulak vereyim aaa bu adamlar çalışıyor demek hakkım olssun amma siz seçim haftası sizi herkes canlı kanlı görüyor sonra ara ki bulasın ben size inanmıyorum insanlarının vardır onlara bir lafım yok ama sizde ikdidar a oy verenleri asgiliyorsununuz bizde hor görmek yok kucaklaşma çok ülkeyi kutuplastirmak sizin asıl amaciniz bu net nokta