E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRüşvet operasyonunda yeni adres Maltepe Belediyesi---

Rüşvet operasyonunda yeni adres Maltepe Belediyesi

Rüşvet operasyonunda yeni adres Maltepe Belediyesi
20 Mayıs 2022 - 08:16 borsagundem.com

İstanbul'da mali suçlarla mücadele polisi Maltepe Belediyesi'ne rüşvet operasyonu başlattı. 18 kişi için gözaltı kararı var

Maltepe Belediyesi'ne polis ekipleri geldi. Polislerin soruşturma kapsamında istenen evrakları aldıktan sonra binadan ayrıldığı öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek', 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye yönelik bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Öğle saatlerinde ise  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri belediye binasına geldi. Polislerin soruşturma kapsamında istenen evrakları aldıktan sonra binadan ayrıldığı öğrenildi.

İddialara göre; soruşturma İstanbul Maltepe'de imar ve iskan konularıyla ilgili usulsüz işlemlerin rüşvet karşılığı yapıldığının tespit edilmesi üzerine açıldı. 16 şüpheli gözaltına alındı.

İMAR VE İSKAN'DA RÜŞVET İDDİASI...

İstanbul Maltepe'de imar ve iskan konularında organize olarak rüşvet aldıkları iddia edilen 18 şüpheliye yönelik olarak düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 2'sinin geçmiş dönemlerde Maltepe'de belediye başkan yardımcısı oldukları iddia edildi. Gözaltına alınan 16 şüpheliden 4'ünün zabıta, 4'ünün ise memur olduğu öne sürüldü. İddialara göre gözaltına alınan şüpheliler arasında Maltepe Belediyesi'nde geçmiş dönemlerde başkan yardımcısı olan Melih M. ve Haydar B. de bulunuyor. Zeytinburnu Tapu Müdürlüğü'ne atanan eski Maltepe Tapu Müdürü Yılmaz C. ile Maltepe Zabıta Müdürü Ahmet İ.'nin de gözaltına alınan isimler arasında olduğu iddia edildi.

İstanbul merkezli 5 ilde rüşvet operasyonu

 

İstanbul'da rüşvet operasyonu: İtirafçılar, zabıtaları suçladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET20 Mayıs 2022 12:06

    Pislikler.. Bu rüşvetçilerin elleri kesilmeli meydanlarda dolaştırılmalı sonra ölüme terkedilmeli...

  • Mucise Reis ;)20 Mayıs 2022 10:26

    Devlet gücü kullanılmaya devam edecek. Darısı 10 yılı geçmeden bekletilen dosyaların başına : )) Gün gelecek mali milad devlet nezdinde kalkacak. o günlerin geleceği, bugünlerin adımlarından belli oluyor... Kasa -128 milyar use iken ortada gördüğünüz borçsuz bir yatırım yok :D eee nerede ? where is Türkish Lira ? : ) Hesap sorulacak tabi ki. Benim param, Benim vergim,,. Susmayacak sistemi bu ülke yönetim modeli yapacak elbet... :D Herkes hesap verecek. 

  • baran20 Mayıs 2022 10:21

    İzmir neden yıllardır çöplük içinde şimdi belli oldu!  İddialar açık delil ile ispatlanır!  Havada gazete küpürleri sallayarak değil.  İş yapan ile ...ç salllayanı ayırt edemeyecek kadar  cahilseniz  daha başınıza gelecek var demektir.  Bilecik te aklınızda olsun bu arada!  İstanbul zaten  kurumsal kimliğini kaybetti.  Papaz hala şov derdinde.  Pislik bunlarda kabuk bağladığı için hayatlarının bir parçası olarak kabul ediyorlar.

  • yorumsuz20 Mayıs 2022 10:08

    AKP li belediyelere sıra ne zaman gelecek mesala Bursa büyükşehir belediyesi hakkında çok sayıda yolsuzluk haberi var. İktidarın değişmesini  mi? bekleyeceğiz yoksa.

  • Mucise Reis ;)20 Mayıs 2022 10:28

    Mehteren taburuna personel olup kaçanlar, Türkiye ye gelirlerse onlarda hesap verir :D Daha kalanı hesap vermedi dosyalar bekliyor hep yıllardır. :D Demokrasi gelmeden hesap sorulmaz. Parti zarar görmesin diye, bazı dosyalara yolsuzluklara partileri için katlanmak zorundalar. Acı ama gerçek. dezenfektanlar :D , mafanın pere verdim dediği siyasiler, uçak işleri , binlerce ihale. su içen dinazorlar :D vb. vb. yüzlercesi aklımda yorum yayınlanmaz sansür yer, aşırı demokrasi var yaa ondan :)

  • Hepmi 20 Mayıs 2022 09:03

    Birgunde iktidar yanlisi bir belediyeye baskin yapin, bizde inanalım..

  • Standart 20 Mayıs 2022 09:00

    Biraz da siz yiyin beyim

  • izzet BAŞ20 Mayıs 2022 08:50

    2001 yılında bizim paraları iç eden ihlas finansa da operasyon yapın....... 21 yıldır paramızı vermeyen tasfiye halindeki İHLAS FİNANSA NİÇİN OPERASYON YAPILMIYOR...... ASIL TESCİLLİ HIRSIZLAR  İHLAS GURUBU........ İNANÇLARIMIZI SÖMÜRDÜLER......

  • Bik20 Mayıs 2022 08:39

    Belediyeler dışında tapu dairelerinde kamu bankalarında rüşvet ve yolsuzluk yok mu ki!

  • astor20 Mayıs 2022 10:35

    ordakiler rüşvet degil bahşişmiş.

  • Gökhan20 Mayıs 2022 08:36

    Nerede rüşvet var ise oraya müdahale edilmeli, Chp'li Kadıköy ve Maltepe Belediyelerine operasyon yapılması ise manidar, algı oluşturmaya yönelik!!! parti ayırımı gözetmeksizin her yere bu yapılmalı...