E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusların Avrupa'ya seyahatleri yüzde 95 azaldı---

Rusların Avrupa'ya seyahatleri yüzde 95 azaldı

Rusların Avrupa'ya seyahatleri yüzde 95 azaldı
12 Eylül 2022 - 17:00 borsagundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği'ne (ATOR) göre Rus turistlerin Avrupa’ya seyahatleri, 2022 yaz döneminde 2019’un aynı dönemine göre yüzde 90 ila 95 düştü.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2022’nin ilk yarısında Rusların Avrupa’ya 1,2 milyon seyahat gerçekleştirdiğini açıkladı.

Açıklamada, Avrupa’ya seyahatlerin sayısındaki sert düşüşün ana nedeni olarak havacılık sektörüne yönelik yaptırımlar ve Avrupa ülkelerinin Rus vatandaşlarına yönelik katılaştırdığı vize politikaları gösterildi.

Yüzde 95 düştü

2019'un aynı döneminde 8 milyon Rusya vatandaşının Avrupa'yı ziyaret ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Rus turistlerin Avrupa'ya seyahatleri, bu yılın yaz döneminde ise 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 90 ila 95 oranında düştü.” ifadesine yer verildi.

AB, Rusya ile vize kolaylığı anlaşmasını askıya alma süreci

Avrupa Birliği (AB), Rus vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayan anlaşmayı tümüyle askıya aldığını duyurmuştu.

AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, AB ile Rusya arasındaki vize kolaylaştırma anlaşmasını tamamen askıya alındığı, bundan sonra Rus vatandaşları için vizeyle ilgili genel kuralların geçerli olacağı bildirildi.

Açıklamada, "Bu, vize başvuru ücretinin 35 avrodan 80 avroya yükselmesine, ek belge sunma ihtiyacına, uzayan vize işlem sürelerine ve çok girişli vizelerin verilmesi için daha kısıtlayıcı kurallara neden olacaktır." bilgisi verildi.

AB, Rusya'ya yönelik sıkı vize kuralları getiriyor

 

Borrell, Ruslara yönelik vize yasağına karşı çıktı

 

Finlandiya Ruslara turist vizesi vermeyi gözden geçirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)