E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRuslar vana açmıyor, Suudiler fiyat yükseltiyor!---

Ruslar vana açmıyor, Suudiler fiyat yükseltiyor!

Ruslar vana açmıyor, Suudiler fiyat yükseltiyor!
08 Kasım 2021 - 09:54 borsagundem.com

Enerji krizi Avrupa'da etkisini sürdürürken Rusya'nın krizin hafifletilmesine yardımcı olmaktan kaçınacağını gösteren sinyaller de artıyor.

Gascade verilerine göre Pazar akşamı itibarıyla Yamal-Avrupa doğalgaz boru hattı üzerinden Almanya’nın Polonya sınırına yakın olan Mallnow İstasyonu’na pazartesi günü için gaz siparişleri çok sınırlı artışlara işaret etti.

BloombergHT'de yer alan habere göre; Gazprom, Rusya ve Ukrayna sınırının giriş noktaları olan Sudzha ve Sokhranovka hatlarında ve Belarus ile Polonya arasındaki Rus gazını taşıyan Alman Mallnow istasyonunda ilave kapasite siparişinde bulunmadı.

Putin daha önce tartışmalı Kuzey Akım 2 boru hattından sevkiyat başlamadan, Avrupa’ya ilave gaz vermeyeceği sinyalini vermişti. Şimdi Gazprom’un gelecek günlük ihaleleri ile Elektronik Satış Platformu’nda ilave hacimler teklif edip etmeyeceği izlenecek.

SUUDİLER FİYAT YÜKSELTİYOR

Diğer taraftan Suudi Arabistan ABD, Asya ve Avrupa’daki sattığı petrolün fiyatını keskin şekilde yükselterek, ABD Başkanı Joe Biden’ın OPEC+ üyelerine petrol üretim artışlarını hızlandırma ve fiyatlardaki yükselişin önünü kesme çağrısına olumsuz yanıt vermiş oldu.

Cuma günü Saudi Aramco Asya müşterilerine sağladığı Arab Light sınıf petrolün fiyatını aralık ayı için 1,40 dolar artışla 2,70 dolara çıkardı.

Bu, içinde bulunduğumuz yüzyılın en yüksek üçüncü aylık artışı oldu.

Avrupa'ya doğalgaz için 'LNG önerisi'

 

Gaz kesildi, AB devinde enerji krizi büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim08 Kasım 2021 14:01

    ||| 🌍 savaşını muhtemelen enerji krizi çıkartacak.önce iranda arap baharı gibi olaylar başlar.İsrail iranı vurur.usa karadenizde askeri yığınak tatbikat devam ediyor.Bu sırada rusya ukrayna olayları başgösterir.Sonra Rusyaya çökerler.

  • AhmetK08 Kasım 2021 12:47

    Bu fırsatcılık uzun vadede hem rusya hem arabistana zarar verır. Nukleer dahil farklı enerjı kaynaklarına yatırımlar artacaktır. Devletlerın kritik kaynaklarda bırkac ulkeye baglılıktan kurtulması lazım. Çin de uyanıklık yaparak arzı kısarak fiyatları arttırıyor. Kendısıne yapılan yatırımlar kacarsa akıllanacaktır onlar da

  • Murat08 Kasım 2021 13:40

    Ben de olsam fiyatı arttirirdim, petrole talep bitmez....

  • Mucise Reis ;)08 Kasım 2021 10:44

    İnek gibi sağıyorlar global dunyayı. :D  çin de bazı önemli çipler parçalar vb vermiyor, iç piyasada kendisi üretiyor, ihracat verilerini arttırıyor kasasını dolduruyor... karşılıksız para olsada, bazıdevletler paralarını geri toplamak istediklerinde çokf arklı ekonomık krizle karşılaşabilecek gibi :D kaptırdı bazı devletler paralarını başka devletlere... ekonomılerini toparlarken farklı sorunla roluşacak kriz bitiminde :D rusya enerjıden kasasına alıyor paraları, çin ihracattan, çok farklı dengeler oluşacak gibi.

  • emekci08 Kasım 2021 10:19

    biz de GAZ çıkarıyoruz anca. gark, gurk

  • AhmetK08 Kasım 2021 12:45

    Cok ahmakca bi yorum, hatta bu alakasız yazına yorum bile denmez cunku bi akıl suzgecınden cıkmamıs