E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar "Türkiye'de tatil" yasağını deliyor---

Ruslar "Türkiye'de tatil" yasağını deliyor

Ruslar Türkiye'de tatil yasağını deliyor
21 Ocak 2016 - 06:50 borsagundem.com

Rusya, uçak krizi nedeniyle Türkiye’ye tur paketi satışını yasaklamasına rağmen bazı operatörlerin bunu bypass ettiğini bildirdi

Rus turistler Türkiye'den vazgeçemiyor. Rus Kommersant gazetesinin TASS ajansına dayandırdığı habere göre, operatörler Rusya’ya komşu ülkeler üzerinden Türkiye’ye Rus turist gönderiyor.

Rusya Tüketici Hakları ve Halk Sağlığı Koruma Servisi Başkanı Anna Popova aralık ayında tur şirketlerinin yasağa uyup uymadığını çok sıkı denetlediklerini ve yasağı bypass eden girişimleri ortaya çıkardıklarını söyledi. Popova, “Komşu dost bir ülkenin başkentine çok ucuza geçip, Türkiye’ye uçulabildiğini tespit ettik” dedi. Rusya geçen yıl 1 Aralık’tan beri Türkiye’ye charter uçuşları yasakladı. Tarifeli uçuşlar ise sıkı güvenlik prosedürleri uygulanarak yapılmaya devam ediyor.  

Rusların bireysel olarak Türkiye’de tatil yapmasıyla ilgili bir yasak ise yok.
Bu arada Rus rublesi 1998 ekonomik krizinden bu yana en düşük seviyesine gerileyerek dolar karşısında 80.8’den işlem gördü. 

Rusya’nın ana ihracat kaynağı petroldeki düşüşün sürmesiyle birlikte ülkenin para birimi ruble de 16 Aralık 2014’teki rekor seviyeyi geçerek dolar karşısında 1998’den bu yana ilk defa 80.8’den işlem gördü. Asya ve Avrupa’daki pazarların kayıplarla geçtiği günün ardından ruble, euro karşısında da gerileyerek 87.6 seviyelerine geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)