E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar tepkilere kızgın: Kıskançlık ve para---

Ruslar tepkilere kızgın: Kıskançlık ve para

Ruslar tepkilere kızgın: Kıskançlık ve para
13 Ağustos 2020 - 08:42 borsagundem.com

Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Yardımcısı ve eski Rospotrebnadzor Başkanı Gennadiy Onişenko, Rusya'nın tescil ettiği Kovid-19 aşısına yönelik eleştirilerin iki sebebe dayandığını belirtti

Sputnik'e demeç veren Onişenko, aşının çok hızlı geliştirilmesi nedeniyle doğan şüphelerin yersiz olduğunu ve ilkesel olarak bu kadar kısa sürede aşı geliştirmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Onişenko, dünyada ilk tescil edilen Kovid-19 aşısı olan Sputnik V ile ilgili eleştirilere ilişkin olarak "Meslektaşlarımızda görülen histeriye son verelim. Bu iki faktörden kaynaklanıyor. Birinci faktör, 'neden ben değil' düşüncesi, ikinci faktör de bu eleştiriler için para ödeniyor olması. Ancak motivasyonumuzu kaybetmeyeceğiz ve sakince çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Klasik, uzun süreli, onlarca yıl süren aşı test protokolleri olduğunu belirterek yaklaşık yıldır AIDS aşısının bulunamamasını örnek gösteren Onişenko, "Ancak basitleştirilmiş protokoller de mevcut. Her yıl geliştirilen grip aşısı bunun bir örneği. Rus aşısı da bir istisna olmayacak" diye konuştu.

Onişenko, risk gruplarının toplu olarak aşılanması gerektiğinden emin olmadığını ve bu konuda daha ilk günden beri şüpheleri olduğunu ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)