E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar rezervasyonların yüzde 52'sini Türkiye'ye yaptı---

Ruslar rezervasyonların yüzde 52'sini Türkiye'ye yaptı

Ruslar rezervasyonların yüzde 52'sini Türkiye'ye yaptı
29 Temmuz 2020 - 09:49 borsagundem.com

Rusya ile karşılıklı uçuş trafiğinin yeniden başlayacağının ilan edilmesinin ardından yurt dışına seyahat kapsamında yapılan rezervasyonların yüzde 52'sinin Türkiye'ye olduğu ifade edildi.

İki ülke arasında uçuşların yeniden başlayacağının ilan edilmesiyle birlikte Rusya'da Türkiye turları rezervasyonları patlama yaşıyor. Kommersant gazetesi Türkiye tur satışlarının Rusya içi rezervasyonları geride bıraktığını yazdı.

Gazeteye konuşan Level.Travel yetkilileri yaptıkları rezervasyonların yüzde 52'sinin Türkiye'ye olduğunu söyledi. Firmanın paylaştığı bilgilere göre, ortalama rezervasyon bedeli 131 bin ruble (12 bin 500 TL).

Bir diğer tur rezervasyon şirketi Travelata.ru yetkilileri de sattıkları turların yüzde 83'ünün Türkiye istikametinde olduğunu bildiriyor.

Gazete 1 Ağustostan itibaren İstanbul uçuşlarının başlayacağını, ancak Antalya dahil tatil beldelerine tarifeli ve charterlar ile direkt uçuşlar için 10 Ağustosu beklemek gerektiğini aktardı.

Öte yandan, bazı sektörel uzmanlar Türkiye'nin kapılarını yeniden Rus turistlere açmasının iç piyasayı şimdilik olumsuz etkilemediği iddiasında. Zira uzmanlara göre, Rus turistler Türkiye dönüşü korona virüs testi yaptırmak zorunda. Bu da pek çok tatilciyi ülke içinde tatil yapma planına bağlı kalmayaya itiyor. Diğer yandan M. Komsomolets ile iç destinasyonlarda talebin düşmeye başladığını yazdı.

Bu arada İzvestiya’nın haberinde Rusya’nın Türkiye ile uçuşları yeniden başlatması kararının ardından Antalya’nın Ruslar arasında en popüler güzergâh haline geldiği, geçen yıla kıyasla Moskova’dan kente olan biletlerin yüzde 42, İstanbul’a biletlerin yüzde 30 pahalandığı belirtildi.
Bilet servisi Tutu.ru’dan İzvestiya’ya yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile uçuşların yeniden başlayacağına dair kararla birlikte, Moskova-Antalya güzergâhı Rus turistler için tüm yurtdışı uçuşları arasında en popüleri oldu.

Antalya uçuşları yurtdışına uçuşların yüzde 12’sini oluşturuyor. Diğer yandan Türkiye’ye yönelik taleplerin sayısı da, uçuşların başlatılacağının duyurulduğu hafta olan 20-26 Temmuz tarihleri arasında, 13-19 Temmuz’a kıyasla 5 kat arttı.

Moskova kalkışlı biletlerin fiyatında geçen yıla göre, Antalya’ya yüzde 42, İstanbul’a yüzde 30 artış gözlendi. St. Petersburg kalkışlı uçuşlar için ortalama bilet fiyatı da Antalya’ya yüzde 61 arttı, İstanbul’a ise yüzde 13 düştü.

Rusya içindeki popüler tatil beldelerine bilet fiyatlarında da geçen yıla kıyasla düşüş oldu. Ortalama bilet fiyatı Moskova’dan Simferepol’e yüzde 15, Soçi’ye yüzde 19 azaldı.

Sputnik'in aktardığına göre, Türkiye ile uçuşların yeniden başlatılacağı haberi de Simferepol, Soçi ve Kaliningrad’a bilet fiyatlarını yüzde 10 düşürdü.

Ayrıca turistlerin uzun vadeli planlar yapmadığı, Türkiye biletlerinin çoğunun ağustos için olduğu, eylül için bilet satın alanların oranının sadece yüzde 5 olduğu kaydedildi.

Rusya 27 Mart’ta korona virüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşları durmuştu.

Moskova, 1 Ağustos’ta Ankara ve İstanbul’a, 10 Ağustos’ta Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçuşların yeniden başlayacağını duyurdu.

Uluslararası uçuşlar başkent Moskova, Moskova bölgesi, St. Petersburg ve Rostov-na-Donu üzerinden yapılacak.

Diğer yandan İngiltere ve Tanzanya ile de uçuşlar başlatılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • barış29 Temmuz 2020 15:21

    kur farkından dolayı ,ülke yabancılara cennet

  • turan29 Temmuz 2020 11:42

    GERÇEKTEN TÜRK HALKI İÇİN UTANÇ VERİCİ İLİN GAVURU GELSİN BENİM ÜLKEMİ GEZSİN YESİN İÇSİN TATİL YAPSIN BEN KENDİ ÜLKEMDE BİRYERE ÇIKAMAYIM VAY VE KISKANMASINLAR BİZİ 

  • aktrol ;)29 Temmuz 2020 14:13

    Ayasofya ya git hacı abi.

  • mucize reis ;)29 Temmuz 2020 11:32

    tek eğlenceleri bu rus kızlarında"  jet ski ye binmek" gece gündüz sınırsızca "rafting ve sörf" yapmak. antalya, alanya bunlar için çok önemli ülke gibi yani. biraz paran varsa, sadece orada yaşamak için sizinle evlilik kararı bile verebilirler. evim var, otomobilim var, işim var diyorsan. Rus kızları için ideal avsın. Rusları tavlamana gerek yok, onlar zaten sana bu durum karşısında tavlanıyorlar...çat çut konuş, privite, davay davay  ; ) elde kalite bir online çevirili telefon tamam. teknolojı, millet uzaya üs kuruyor, sende git evini barkını kur hayatını yaşa... Yada B şıkkı, Ayasofya camine gidip, klima altı rezervasyonlu imam arkasından kendıne abanman al. her hafta oraya git. Yaş durumuna göre seçim yani...

  • :D29 Temmuz 2020 11:30

    bunlar alman mi rus mu karar verin. her haberde aynı fotoğraf

  • Sarılar29 Temmuz 2020 15:11

    Sarışın olunca fark etmz diyorlar

  • bilal29 Temmuz 2020 10:59

    ortadaki kadının şortu dikkat dağıtıyor

  • Türkoğlutürk 29 Temmuz 2020 10:56

    Hani biz bize yeterdi. Şimdi gavur duasına mı çıktı.