E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar kendi aşılarından olmak istemiyor---

Ruslar kendi aşılarından olmak istemiyor

Ruslar kendi aşılarından olmak istemiyor
28 Mart 2021 - 18:33 borsagundem.com

Devlet Başkanı Putin,”Rusya'da yaz sonu sürü bağışıklığına ulaşmayı hedefliyoruz” dese de halkın üçte ikisi aşı yaptırmak istemiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü korona virüs aşısının ilk dozunu olduktan sonra hafif yan etkiler yaşadığını söyledi.

Rossiya 1 TV kanalına mülakat veren Putin, "Aşı olduktan sonra ertesi sabah uyandım ve bana sanki kaslarımda hafif bir ağrı hissettim gibi geldi. Bir termometre aldım... ısı derecesi normaldi" dedi. Rus lider enjeksiyon yerinde de rahatsızlık hissettiğini söyledi.

 Ancak Putin, Kovid-19'a karşı geliştirilen üç Rus aşısından hangisini yaptırdığını açıklamadı, bunu sadece kendisine aşı yapan doktorun bildiğini dile getirdi.

RUSLAR AŞI OLMAK İSTEMİYOR

Putin ülkesinde geliştirilen tüm korona virüs aşılarının hemen hemen eşit seviyede olduğunu iddia etse de bağımsız kamuoyu araştırma şirketi Levada Center'ın yaptığı araştırmaya göre, 1 Mart itibarıyla Rusların üçte ikisi Sputnik V aşısını almak istemiyor zira ankete katılanların çoğu bu aşının yan etkilerini ana neden olarak gösteriyor.

Moskova, korona virüse karşı aşılama kampanyasına aralık ayında başladı. Putin, şu ana kadar 144 milyon nüfuslu ülkede 4,3 milyonunun kişinin iki doz aşı yaptırdığı bilgisini paylaştı. Pandeminin başından bu yana Rusya'da 4,5 milyon teyitli vaka tespit edildi.

Rus Sputnik V aşısı Türkiye’de üretilecek

 

KOVID-19 aşısı olan Putin ile ilgili Kremlin'den açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)