E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar jetlere kilit vurdu!---

Ruslar jetlere kilit vurdu!

Ruslar jetlere kilit vurdu!
09 Eylül 2019 - 17:48 borsagundem.com

Rus askeri uzman Yuriy Knutov, yabancı ülkelere satılan silahların Rusya’ya karşı kullanılmasının söz konusu olamayacağını söyledi

Rusya Uçaksavar (PVO) Müzesi başkanı olan Albay Yuri Knutov, bu nedenle Türkiye'ye SU-57 savaş uçaklarının satılmasından endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

Abay Knutov, Türkiye’nin söz konusu uçakları saldırı için Rusya'ya yönlendirmesi halinde sistemin kapanarak devre dışı kalacağını belirtti.

Rus Tsargrad TV haber kanalına konuşan askeri uzman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus yapımı 5. nesil avcı uçağı SU-57’ye yönelik ilgisini yorumladı.

Türkiye'ye satılan askeri teknolojinin Rusya'ya yönelik kullanılması olasılığından endişe edenler bulunduğunu hatırlatan Knutov, “Ama yurt dışına satılan askeri teknolojinin üzerinde ‘E’ (Eksport) yazısı var. Yani bu silahlar ihracat versiyonu”dedi.

Albay Knutov, "İhracat versiyonu, bizim ordumuzda kullanılan teknolojiden farklı. Yani, orada belirli değişiklikler yapılıyor. Bizim savunmamız için temel önem arz eden şeyler ya kaldırılmış ya değiştirilmiş ya da hiç bulunmuyor" diye konuştu.

Knutov, benzer şekilde Amerikalıların da askeri teknoloji satışında aynı yöntemi kullandığını, bu silahların kendisine karşı kullanılması durumunda özel bir sistemin devreye girdiğini söyledi.

Rus askeri uzman, "Sanırım, bizde de bugün böyle düzeyde teknoloji var. Muhtemelen, Türkiye'ye satmayı planladığımız ihracat sevkıyatlarında da böyle unsurların kullanılması gerekecek" dedi.

Knutov’un açıklamasında sadece SU-57’lerden söz etmesine ve S-400’lere değinmemesine karşın söz konusu “kilit” sisteminin S-400 füzeleri için de geçerli olduğu düşünülüyor. Teslimatın başlamasından sonra bazı Türk gazetelerinde S-400’lerin gerekirse Rusya’ya karşı da kullanılabileceği iddia edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adamın biri10 Eylül 2019 19:52

    Madem uçağı alınan ülke endisine karşı kullanılmasın diye önlem almış F16 lar gibi yazılımı değiştirilebilir veya Rusyadan aldığını amerikaya karşı, Amerikadan aldığını Rusa karşı kullan. En mükkemeli ise her iki teknolojiyi incele daha iyisini kendin üret. 

  • METE10 Eylül 2019 16:24

    ATATÜRK KENDİ UÇAK FABRİKAMIZI ONCA YOKLUK VE FAKRU ZARURET İÇİNDE 1925 YILINDA AÇTI. AÇILAN UÇAK FABRİKASI T.C. NATO YA GİRDİKTEN SONRA ABD NİN İSTEĞİ ÜZERİNE  MENDERES HÜKÜMETİ TARAFINDAN 1954 YILINDA KAPATILDI. EĞER MENDERES, ATATÜRK'ÜN KURDUĞU UÇAK FABRİKASINI KAPATMASAYDI. ŞU ANDA KENDİ EN MODERN JETLERİMİZİ KENDİMİZ YAPIYORDUK. BİR AN ÖNCE ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI GİBİ KENDİ UÇAK FABRİKAMIZI KURMALIYIZ.

  • YOLCU10 Eylül 2019 18:03

    Olayı iyice araştırınız İsmet İnönü Hükümetinde oy birliği ile kapatılması kararı alınmıştır. Tarihi belgeler internette cirit atıyor. Bu ülkede her şeyin fabrikası açılmış. Araba, sllah, uçak, demiryolu. Hepsi 1950 ye ulaşmadan kapanmış.

  • Yorum10 Eylül 2019 09:28

    Eee demekki artık kendi savaş uçağımızı yapma zamanımız gelmiş aldığımız hiç bir savaş ekipmanını aldığımız ülkeye karşı hatta aldığımız ülkenin müttefiklerine karşı bile kullanamayacağız demek oluyor

  • osman10 Eylül 2019 02:01

    türk insanı rus uçaklarını rusya ya karşı kullanacak kadar kalleş değildir.tarih yazmaz.rusya-türkiye dostluğu maşallah nazar değmesin iyi gidiyor.ama aramızı bozmak için düşmanlar boş durmayacaktır her iki ülke dikkatli olmalı.

  • kırım10 Eylül 2019 12:15

    kırım savaşını bilmez, sivastopalı duymaz. nasıl eğitim sistemi bu ? arap desen, arapları dost bilir? cahil cühela konuşuyor. :D ya bende diyorum neden üke gelişmiyor, matematik sıfır. fizik sıfır, geometri sıfır. ingilizce sıfır tarihde sıfır. din densen ? o sıfırın sıfırı tapıcı olmuşsun. eee ülke nereye ?

  • gerçek millet10 Eylül 2019 11:07

    La biraz tarih okuyun be ne dostluğu tarih boyunca savaştık adamlarla ... 

  • eee10 Eylül 2019 09:05

    Neden rus uçakları Türk uçaklarını düşman algılıyor? sarı kamışta nedne onca insanımız kimlerle savaşmaya giderken dondu ? Tarih ? Azerki kardeşlerin yokluğu, Osmanlı emrinde çerkezlesin sürgün yemesi...Hocam  tarihin "T"sinden ne anlıyorsan  ? Şeyh Şamiller osmanlı aşığı emrindeki insanlardı. Çanakkale savaşı itilaf devletler sabaşı alıp boğaz kontrolunu elde edip, rusyaya yardımlarını iletselerde, Rusyada bolşevikler zafer kazanamazdı.Rusyada boşçeviklerin zaferi deverimi ile Avrupa ve ingiltere karşıtı sscb temeli atıldı. Tarihi yazan Türk Milli olmuş oldu.Oku, çok oku, 

  • pazarci09 Eylül 2019 23:40

    ONU BUNU KAFA YORACAGINA KENDI TEKNOLOJINI SAHIP....

  • ...09 Eylül 2019 22:58

    s400 ler rıs uçaklarını vurmuyor. yazılım rusya özel yazdırmış. sistemlerin yerleri uydudan belli olup takip de edilebiliyor. yabancı sitede eskiden okumuştum. kontak açtınmı uydudan yeri belli oluyormuş. gizli yazılımlarla sistme kurulmuş.

  • Ibrahim09 Eylül 2019 22:16

    Ruslar iyidiiiir abd dost müttefik icraatları ortada

  • mehmet09 Eylül 2019 22:13

    abd uzayda kullanmak üzere özel mürekkepli ultra teknolojili kalem kullanır maksat çekimsiz ortamda mürekkebin aşağı akmasını sağlamaktır. ruslar ise kursun kalem kullanıverir.  biz abd uçaklarının şifresini çözebildiysek rus uçaklarının şifresini de çözüveririz. yani off butonuna basarık.. kokpitte sarı düğmenin yanında olan kırmızı düğme...

  • HALİL TÜRK09 Eylül 2019 19:46

    Daha önce F 16 larda da bu sorun vardı sonra bizimkiler yeni yazılım yaptılar.abd nin istemediği yere operesyon daha yapamaz idik.bunlar da da aynısını yaparız.önemli olan böyle bir teknoloji ye sahip olmak.abd vermiyor ne yapalım elimiz kolumuz bağlımı kalsın.

  • Sahinkus09 Eylül 2019 19:07

    ABD den alınanlardan ona karşı kullanilamiyor,değişen birşey yok

  • XMAN09 Eylül 2019 18:16

    Alay ediyorlar. Hem paranızı alırız hem bize karşı kullanamazsınız (6)  (6)  (6)  (6) 

  • Volkan09 Eylül 2019 18:12

    Rusya'dan da silah alıp farklı teknolojileri öğrenmek lazım.

  • AhmetK09 Eylül 2019 18:11

    Bence bu stratejiyle ne rusya ne abdden ucak alınmamalı. Rusyadan alınan rusya ve dostlaeına, abdden alınan abd be dostşarında kullanılanıyor. Bu kaynak argeye ayrılıp, birkac ülkeyle konsersiyum ile üretilmeli. 3-5 sene idare edilmeli.cunku gelecekte abd yada rusya ile karsı karsıya gelebiliriz

  • Gentlemen 09 Eylül 2019 23:08

    Yeni nesil uçaklar o kadar (3-5 senede üretilmiyor ) çabuk üretilebiliyor olsa Almanya - Fransa - Japonya - Hindistan - Pakistan - Brezilya vb ülkeler çoktan yapmışlar ve Ne Rusya nede ABD den alıyor olurlardı. Bu iki ülkeyle de her zaman karşı karşıyayız düşmanını hep yanında tutmak gerekir uzakta tutmak değil...