E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslana meydandan çıkmıyor---

Ruslana meydandan çıkmıyor

Ruslana meydandan çıkmıyor
04 Aralık 2013 - 03:03 borsagundem.com

İstanbul'da 2004'te yapılan Eurovizyon yarışmasında birinci olan şarkıcı Ruslana, Ukrayna'da hükümete karşı ayaklanmada en ön safta

Ukrayna'da. AB ile ipleri koparan hükümete karşı başlayan ayaklanma sürerken daha önce harekete desteğini açıklayan ünlü şarkıcı Ruslana da meydanlardan ayrılmıyor. İstanbul’da düzenlenen 2004 Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanarak bir anda ülkesinin en ünlü yıldızlarından olan şarkıcı Ruslana da başkent Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda eylemcilerle birlikte yerini aldı.

2004’teki Turuncu Devrim sonrasında kurulan hükümette bir dönem milletvekilliği yapan şarkıcı, geçen haftaki bir gösteride sahneye çıkıp Ukrayna milli marşı okuyarak muhalefete desteğini ilan etmişti. Görgü tanıklarına göre ünlü şarkıcı pazar akşamı kurtarılmış bölgede barikatların kurulmasına yardım etti, hatta Mercedes arabasıyla bir yolu kapatıp polisin geçişini engelledi.

Hükümet güvenoyu aldı

Yüzbinlerce kişiyi sokağa döken muhalefetin umudu, hükümeti parlamentoda devirmekti. Ancak muhalefet hareketi Rusya’ya yakın hükümeti yasal yolla deviremedi. Hükümet, AB yanlısı muhalefet partilerinin talebi üzerine Ukrayna Parlamentosu Rada’da dün yapılan güvenoylamasını kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)04 Aralık 2013 09:16

    waybe... yorum yazamıyorum. ukrayna polisi sanal ortam incelemesinden olaylar Tükiyeden ateşlendi, demesin :D sadece sandıkla gelen sandıkla gider ukraynalılar diyorum... tatilde yine ulkemize gelin tabikide. dertleşiriz biraz ;))

  • SERKAN Ç04 Aralık 2013 08:47

    Vay çapulcu vayyy!! Kesin faiz lobisine çalışıyordur!!!