E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRus ve Suudilerden petrol zirvesi---

Rus ve Suudilerden petrol zirvesi

Rus ve Suudilerden petrol zirvesi
16 Şubat 2016 - 09:12 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler sabah raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasalarda devam eden düşen petrol fiyatlarının etkisi, tüm global endeksleri etkisi altına almış durumda. Geçen haftalarda da petroldeki bu duruma son verebilmek için Rus Enerji Bakanı ve BAE yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaları görmüştük. Bugün de yine benzer bir gelişme yaşanabilir. Doha ‘da resmi olmayan bir görüşme gerçekleşecek. Suudi Arabistan Petrol Bakanı ile Rus yetkililerin Doha ‘da gizli bir toplantı düzenleyeceği haberi dünya basınına yansımış durumda. Bu gelişme petrol fiyatlarında bir miktar yükselişe neden oldu. Bu sabah itibariyle ham petrol fiyatları 31 dolar seviyesine yaklaşmış durumda. Ancak fiyatların 30 dolar üzerinde tutunmaya devam etmesi olumlu bir işaret olarak algılanabilir. Fiyatların bu seviye üzerinde tutunmaya devam etmesi halinde 35 dolar seviyesine doğru yükseliş hareketinin devam ettiğini görebiliriz.

Çin’deki Yeni Krediler Piyasaları Sevindirdi…

Sabah saatlerinde Çin tarafından açıklanan yeni kredi rakamları ile Çin Borsası’nda %3 e varan yükselişlerin yaşandığı gözleniyor. Ülke içerisinde ciddi bir kredi sorunu yaşandığı aşikâr. Ancak kısa vade de yeni kredi miktarlarının artması en azından paranın dolaşım hızının tekrardan yükseldiğine işaret ederek, ticaret için önemli bir sinyal anlamına gelebilir. Bu yüzden başta Asya piyasaları olmak üzere global endekslerde yükseliş seyri devam ediyor. ABD vadeli endekslerinde de %2 ye varan yükselişler dikkat çekiyor. SP500 vadeli endeksi 1840 desteğinden başladığı yükselişi devam ettirirken yukarı yönlü trend sinyallerinin güçlenmeye başladığının da altını çizelim. Endeks 1800 seviyesi üzerinde ikili dip formasyonu görünümü içerisinde yer alırken, 1940 direncini aşması halinde formasyon hedefi olan 2100 seviyesine doğru yükseliş hareketini devam ettirebilme potansiyeline sahip görünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)