E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus uzmanlar: Türkiye, bölgesel güç haline dönüştü---

Rus uzmanlar: Türkiye, bölgesel güç haline dönüştü

Rus uzmanlar: Türkiye, bölgesel güç haline dönüştü
23 Temmuz 2021 - 08:47 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ne bağlı Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsünde "Rusya ve Türkiye: Dün, Bugün, Yarın" konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsü Müdürü Oleg Karpoviç, Rusya ve Türkiye'nin arasındaki ilişkilerinin önemine işaret ederek, "Türkiye, son dönemde, uluslararası alanda önemli rol oynuyor. Bu nedenle, Rusya ve Türkiye arasındaki etkileşim, uluslararası ilişkilerde önemli gündem haline geldi." dedi.

Karpoviç, Türkiye'nin Güney Kafkasya ve Orta Asya'da önemli rol oynamaya başladığını belirtti.

"TÜRKİYE, SON 5 YILDA BÖLGEDE KONUMUNU GÜÇLENDİRDİ"

Rusya'daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Amur Gadjiyev, Türkiye'nin dış siyasetine değerlendirerek, "Türkiye'nin bölgesel ve küresel siyasetteki statüsü değişti. Türkiye, bölgesel gündemin oluşturulmasında yer alarak, bölgesel dönüşüm süreçlerine katıldı." diye konuştu.

Türkiye'nin yabancı ülkelerle ilişkilerinde değişikliklerin yaşandığına dikkati çeken Gadjiyev, Türk dış siyasetinin "pragmatik" yönde ilerlediğini söyledi.

Gadjiyev, Türkiye'nin milli çıkarları doğrultusunda hareket ettiğinin altını çizerek, "Türkiye, son 5 yılda bölgedeki konumunu güçlendirdi ve komşu ülkeler üzerinde etkisini artırdı" ifadesini kullandı.

Rusya ve Türkiye'nin Suriye, Libya, Karabağ meseleleri çözümünde girişimlerde bulunduğuna dikkati çeken Gadjiyev, ikili ilişkilerin "stratejik" düzeyde olduğunu anımsattı.

"ERDOĞAN, GÜÇLÜ LİDER"

Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsü Avrasya Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Mustafabeyli de Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişiminin önemini vurgulayarak, "İki ülke arasındaki etkileşim zorluklara rağmen sürdürülüyor" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saygı duyduğunu dile getiren Mustafabeyli, "Erdoğan, güçlü lider. Erdoğan, bağımsız şekilde hareket etmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.

Avrupa-Asya Kültür Merkezi Başkanı Radik Amirov, Türkiye'nin Rusya için önemli ortak olduğuna işaret ederek, "Jeopolitik açıdan Türkiye önemlidir. Türklerle bazı benzer ve farklı noktalarımız var." diye konuştu.

Taliban: Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fani23 Temmuz 2021 14:54

    Her olumlu habere kulaklarını tıkayan Göya Norveç demokrasisi karınları ile konuşan halkçıymış gibi görünüp halka düşman olan zihniyete kapak olsun

  • manyak herif23 Temmuz 2021 13:51

    Bu haberden en çok rahatsız olan ve hasetlik yapan ilericiler,devrimciler  ve papağan gibi sadece lak lak edebiyatı yaparak siyaset yaptığını zanneden,sıfır icraat ve sıfır vizyon ile amerikanın direktifleri doğrultusunda hareket eden,onlar ne dediyse aynısını söyleyen  millet ittifakı adı altında politika yapan bu milletin milli ve manevi değerlerini hakir gören ve eğlenen ,alay eden ,daha sonra mahkemelik olduklarında hakim bey ben öyle dememiştim diye yalvar yakar pişmanlık ve nedamet sergileyen çapsız ve içi boş teneke gibi çok ses çıkartan, beyinsizler diyerek onları onurlandırdığım fakat asla hakaret etmek istemediğim yurttaşlardır.

  • Kerim23 Temmuz 2021 13:09

    Güç kaynağı motor üretim ve dağıtım. Yapamayan hazırdan yiyen adaletin hukukun bulunmadığı çalışanın devamlı ziyana olduğu vekalet kapanın kendini asıl olandan daha üstün gördüğü (çünkü üçkağıtçılık için eline büyük fırsat geçmiş oluyor) böyle bir bölgesel güç mü olur.

  • fenasi23 Temmuz 2021 13:54

    herkezi kendin gibi zannetme.

  • AHMET ÖZBİR23 Temmuz 2021 11:51

    KÜRESEL AKTÖR tartışmasız TEK FAKTÖR REİS'im dümene geçti T.C. FİŞEKLEDİ. Kahpe Coni yalaması FETOŞ ülkemizi FİNOLARIYLA işkale kalktığında VATAN SEVDALISI UZUN ADAM "KALKIN AYAĞA, ÇIKIN SOKAĞA" dedi vatan hainlerini EZDİ. Bazıları da HAVA LİMANI'NDAN KAÇTI, KAHVESİNİ VUDUMLAYIP vatan evlatlarının KIYAMINI ve vatanımızı kurtarmalarını İZLEDİ.

  • Korhan Albay 23 Temmuz 2021 10:36

    potin bize yine ne sokacak acaba? Masa başında hazırlanmış, kamuoyu oluşturma maksatlı bir haber olup ciddiye almayın lütfen.

  • RAMO CANCAN23 Temmuz 2021 10:25

    Meral etmeyin alternatifi hazır abd ondan rahatsız olduğu için alternatifi olan kılıçtaroğlu meral akşenir hazırlıyor.

  • Hehe23 Temmuz 2021 09:41

    Simdi burdan gaza gelenler olur adamlar bolgesel dedi bolgesel zaten bolgemizde bizden guclu kimse yoktu ki dunde bugunde suriyeden yeni mi guclu olduk yada yunanistandan azicik kelime bolgisi olsun gaza gelmedene