E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus uzman: Erdoğan'a ültimatom vermek ABD'nin en büyük hatası---

Rus uzman: Erdoğan'a ültimatom vermek ABD'nin en büyük hatası

Rus uzman: Erdoğan'a ültimatom vermek ABD'nin en büyük hatası
08 Haziran 2019 - 06:32 borsagundem.com

Pentagon'un Türk pilotlara F-35 eğitimini vermeme kararını değerlendiren Rus uzman Glazunov, bu kararın Türkiye için hissedilir olmayacağını söyledi

Rusya Askeri Politik Uzmanları Birliği üyesi, Plehanov Rusya Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Sosyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Oleg Glazunov, Türkiye’nin büyük ihtimalle başka eğitim merkezlerinden yararlanacağı ve pilotlarını Rus savaş uçaklarına yönlendireceği görüşünü dile getirdi.

Uzman, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu durumdan çıkış yolu bulacağından eminim. Bu karar, ABD-Türkiye ilişkilerini daha da zora sokacak. Şunun altını çizmek isterim ki, Erdoğan ile ültimatom diliyle konuşmak olmaz, o böyle bir insan değil" yorumunu yaptı.

Glazunov, "ABD, Erdoğan’a ültimatom vererek büyük hata yapıyor. Böylelikle Türkiye’yi daha da Rusya’yla işbirliğine itmiş oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Uzman, "ABD’nin bu kararı Rusya’nın işine yarıyor, çünkü Türkiye’yle müttefik ilişkilerinin daha fazla gelişmesine yardımcı oluyor" diye ekledi. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :