E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus, Türk ve Suriyeli temsilcilerin görüştüğü iddia edildi---

Rus, Türk ve Suriyeli temsilcilerin görüştüğü iddia edildi

Rus, Türk ve Suriyeli temsilcilerin görüştüğü iddia edildi
13 Ocak 2020 - 22:17 borsagundem.com

Rusya, Türkiye ve Suriye temsilcilerinin, Suriye’deki durumu görüşmek için Moskova’da bir araya geldikleri, Suriye tarafının Soçi’de gerilimin düşürülmesi konusunda sağlanan mutabakata uyulmasını talep ettiği ileri sürüldü.

Suriye devlet televizyonu El İhbariye’nin aktardığına göre Rusya, Türkiye ve Suriye temsilcileri, Suriye’deki durumu değerlendirmek amacıyla Moskova’da üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Haberde, “Moskova’da Suriye, Rusya ve Türkiye temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen üçlü görüşmede Suriye tarafı, ülkenin egemenlik ve bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne mutlak saygı gösterilmesini, ayrıca (askerlerin) topraklarından derhal çekilmesini talep etti” ifadelerine yer verildi.

Suriyeli temsilcilerin ‘İdlib vilayetinin teröristlerden ve silahlardan arındırılmasını, ayrıca Halep-Lazkiye ve Halep-Hama otoyollarının ablukasının kaldırılmasını öngören Soçi mutabakatına Ankara tarafından uyulması gerektiğini vurguladıkları’ ifade edilen haberde, şöyle denildi:

“Suriye, İdlib’in tamamını kurtarma niyetinde olduğunu, teröristlerin canlı kalkan olarak kullandığı tüm Suriyelilerin güvenliğini garanti ettiğini vurguladı.”

El İhbariye, toplantıya katılan ülke temsilcilerinin düzeyini netleştirmedi.

SANA: Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memlük ile MİT Başkanı Hakan Fidan görüştü
Suriye resmi haber ajansı SANA ise şu haberi geçti:

'Suriye tarafı, Türk tarafından derhal ve tam olarak çekilme talep etti'

"Moskova’da bugün düzenlenen (Suriye-Rusya-Türkiye) 3’lü toplantıda Suriye tarafı, Türk tarafından Suriye’nin egemenliği, toprak ve halk olarak istiklali ve toprak birliğine tam bağlılığı ve Suriye topraklarından derhal ve tam olarak çekilme talebinde bulundu.

'Türkiye İdlib ile ilgili sözlerini yerine getirsin'

Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memlük ile temsil olunan Suriye tarafı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği Türk tarafına, İdlib konusunda 17-9-2018 tarihli Soçi ittifakı gereğince, özellikle de bölgeyi teröristlerden ve silahlardan arındırarak, Halep-Lazkiye ve Halep-Hama yollarını açma bağlamında, yükümlülüklerini yerine getirmesi zorunluluğuna dair çağrıda bulundu.

'Memlük, kurtarma azim ve ısrarını vurguladı'

Tümgeneral Memlük, Suriye Devleti’nin, Suriye’nin İdlib bölgesinin tamamını, terörist örgütlerin canlı kalkan olarak kullandığı Suriyeli vatandaşların güven ve huzurunu garanti edecek şekilde kurtarma azim ve ısrarını vurguladı.

Toplantıya bazı Rus yetkililer de katıldı.

İdlib'de ateşkes yürürlükte

Suriye’nin İdlib bölgesinde 12 Ocak gecesi yeni bir ateşkes yürürlüğe girdi. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 13.00 itibarıyla sivillerin İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinden ayrılmaları için üç yeni kontrol noktası faaliyete geçirildi.

Yeni ateşkes dolayısıyla Suriye ordusunun faaliyete geçirdiği Ebu el Duhur kontrol noktası İdlib’in doğusunda, Habit kontrol noktası güneyinde, El Hader kontrol noktası ise Halep’in güneyinde yer alıyor. Sputnik

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.14 Ocak 2020 00:22

    Kılıçdaroğlu neyi doğru söylemiş de bu dediği doğru olsun. Pyd'ye terör örgütü diyemeyen, Hdp ile bir olan, Demirtaş'a övgüler düzen, 15 temmuzda "Hani tank nerede" diyen adam neyi doğru söyler. Türkiye düşmanları ile bir olmuş Tayyip Erdoğan'ı yıkmaya çalışıyor. İzin vermeyeceğiz...

  • : )14 Ocak 2020 09:15

    Sayın hocam...deVLETİN TERÖR ÖRGÜTÜ DİYORSA HDP YE ne diye mevliste tutuyorsun? ne diye millet vekili maaşı veriyorsun? ne diye o terör örgütü partiyi kapat mıyorsun ? o terörsit bu bölücü diyemler sadece siyaset ve oy peşinde koşuyor. Bugun bir kişi terörist olsa. devletin silahlı güçleri arama zmı? arayınca bulup kodese atmaz mı? mahkemeye çıkartmaz mı? diorsun . yazıyorsun ama saçma yazıyorusn. senin terör örgütü dörüğün kişiyi devletin mahkemesi neden öyle görmüyor ? madem terör örgütü nedne parti kapan mıyor ? sen yargırçmısın? hakim misin? yoksa ÖYLE OLMASINI İSTEDİĞİN DÜŞÜNCELERDEMİ YAŞIYORSUN? oku kardeşim çok cahilsin. çok

  • Kılıçdaroğlu13 Ocak 2020 23:14

    İyi parti ve kılıçdaroğlu ne dedi ? Suriye tanınmadan oradaki terör unzurları yok olmaz dedi. Utancından gizli gizli rusya aracılığı ile görüşüyor. sonuçta uluslararası durumda o topraklar suriyenin. Esad kendine tehdit olursan...çık diyecektir topraklarından. Suriyeden 5 kuruş alamayan dunyanın parasını yatıran birbiz kaldık )) abd petrolden çatır çatır alıyor masrafını. rusyada limana kondu koca askeri üs.. biz 5 milyon multeci aldık.. kendi insanımız fabrıkadan kovuldu suriyeli yarı apraya çalışıyor. : )) ya zamanıdna suriyeli esad ile anlaşsaydın bugunleri yaşamazdık... aradan 2 yıl geçti esadla anlşıyoruz. eee ne diye onca zahmet para ve şehit verdik diye sorar bu millet... gizli gizli görüşmesi konuşmasıda bu yüzden.

  • mehmet yılmaz13 Ocak 2020 23:07

    İşsizim!!! İş yok !!

  • azmi13 Ocak 2020 22:27

    Suriye tarafı bizim çekilmemizi istiyormuş , vatandaşlarınızı hemen geri alın , hemen