E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus turistlerin gelişi eylüle kalabilir---

Rus turistlerin gelişi eylüle kalabilir

Rus turistlerin gelişi eylüle kalabilir
06 Haziran 2021 - 11:02 borsagundem.com

Türkiye Rus turistleri beklerken Devlet Başkanı Putin, “Eylül ayından itibaren yurt dışına özgürce seyahat edebileceğiz” dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplu bağışıklık seviyesine bağlı olarak Rus vatandaşlarının eylül ayından itibaren diğer ülkeleri daha özgürce ziyaret edebileceklerini açıkladı. Haziran sonuna ertelenen Rusya-Türkiye uçuşlarının ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Ancak, turizm sektörü bir an önce Rus tatilcilerin Türkiye’ye gelmesini bekliyor.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda (SPIEF) Rus haber ajansı TASS tarafından organize edilen basın toplantısında dünyanın önde gelen haber ajanslarının sorularını video konferans yöntemiyle yanıtlayan Putin, toplu aşılama kampanyasıyla nüfusun yüzde 60’lık aşılama düzeyine ulaşıldığında yurtdışı destinasyonlarına erişimden bahsetmenin mümkün olacağını ifade etti.

Avrupa ülkeleriyle karşılıklı seyahat izinleri hakkında konuşan Vladimir Putin, Avrupa ülkelerinde de kısıtlamalar olduğunu hatırlatarak, “Muhtemelen eylül ayında toplu bağışıklığı elde edeceğiz. O zaman diğer ülkelere Rusya’dan seyahat etmek mümkün olacak. Fakat Avrupalılar bizim aşılarımızla aşılanan vatandaşların Moderna veya Pfizer ile aşılananlardan farklı olmadığını kabul etseler iyi olurdu” diye ekledi.

Kovid-19 aşısının jeopolitik silah olarak kullanılması konusuna değinen Putin, Batının bundan Rusya’yı sorumlu tuttuğunu düşünmediğini belirterek, “Aşının silah olarak kullanılması suçlamalarının rekabet amacıyla yaratıldığını düşünüyorum. Rus aşısının Avrupa’da tescil edilmesindeki gecikmeler, pazardaki diğer rakiplerin zaman kazanması amacıyla ticari çıkarlarından kaynaklanmaktadır. Aşıyı üreten firmalar uzun vadeli sözleşmeler yapmak istediği için Sputnik V’nin tescil edilmesini istemediler…” ifadelerini kullandı.

Putin, aşı üretimi konusunda ticari karlılıkların Rusya’ya rehberlik etmediğini vurgularken, bu çalışmaların tamamen insani kaygılar tarafından yapıldığının altını çizdi. Buna rağmen Rusya’nın aşı üretimi ve ihracatı konusunu siyasetleştirenlerin, aslında Rusya’nın bilim konusunda yüksek bilgiye sahip olduğunu kabul etmek istemediğini sözlerine ekledi.

Dr. Cem Kınay: Turizmin acil reçetesi aşı oranının artması

Turist sayısı ilk çeyrekte yüzde 83 azaldı

Türk heyetinden Rusya'ya aşı ve turizm çıkarması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca07 Haziran 2021 08:22

    İyi, daha az günaha girilecek bu yaz

  • ismail07 Haziran 2021 05:41

    hava yolları hisseleri düşerler bu haberle

  • Dolanirilan vatandas06 Haziran 2021 18:46

    Bodrumda .... Resort isimli 5 yildiz her sey dahil otel 7 gece 8 gün Turk tatil siteletinde sana bana 7800 lira. Ayni otel icin Kievden tur satın al Kiev-Bodrum-Kiev ucak bileti transferler seyahat sigortalari her sey dahil 299 Dolar sadece. Pegasutan sabiha kiev ucak bileti al ustune turu da satin al yine 2000 lira cebine kaliyor. Yediginiz ictiginiz calistirdiginiz otelleriniz verdiginiz hizmet yerin dibine girsin.Hirsiz hain kopekler.

  • Tatilci06 Haziran 2021 18:28

    Bodrumda ismi lazim bir otelde 21 mayis 28 mayis 7 gun esimle kaldik. bizimle ayni otelde ayni gun giren ve cikis yapan ukraynali 21-22 kisilik bir grup vardi.Biz ayni tatile 2 kisi her sey tatil 4880 lira ödedik.Ukraynali grup Kiev Bodrum Kiev ucak bileti transferler rezervazsyon ucreti seyahay sigorta her sey dahil 2 kisi 525 Dolar odemis. Resmen bizden ucuza.. (!) Ahlaksiz soyguncu duzeni son hizla devam ediyor.Yerli turist gelsin otel doldursun demek!!B.kunuzda bogulun birdaha asla

  • Fikir07 Haziran 2021 09:45

    Fikir guzel

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ06 Haziran 2021 22:46

    zaten döviz döviz diye kırıldık döviz sürecini hükümet iyi yöneteme senelerdir malesef.ülke otomobil ve lüks olan her şeyin çöplüğü oldu.millet milyarlık otomobillere biniyor.milyon dolarlık daire ve villalarda oturuyorlar yine hükümeti eleştiriyorlar.malesef olan gariban asgari ücretli vatandaşın aşına işine olmaktadır.ülkemizde tarım ürünlerinin kralı yetişiyor fakat en iyileri yurtdışına gider iken bizler pahalı ve hastalıklı olanları yiyoruz malesef hepside ateş pahası olmuş durumda.ülkedimizde malesef  doğru düzgün bir tane muhalefet partiside yoktur.hepsi bir birinden berbatlar tv lerde seyir ediyorum  eğitimliside de aynı eğitimsizide  işleri gücleri ben nasıl  rant ve mevki edebilirimin peşindeler.vizyon ve projeleri olmayan topluluklar malesef.işimiz çok zor.

  • Gerçekler 06 Haziran 2021 17:52

    Yanlış dış politika ile ülkeyi rusya amerika almanya avrupa musır arapulkekerş hepsi ile zıtlaştırdılar. Her polştşkslarını devlet kavramı içine alarak kutsarlar, ama hiç bir devlet çıkarına değil. Şeriatçı gruplar aşkına!

  • ALİ KODUŞ06 Haziran 2021 17:45

    ÖZLEDİK RUS TURİSTLERİ.PUTİN BİR AN ÖNCE LÜTFEN ÖNDER ONLARI.

  • saban karcı06 Haziran 2021 15:07

    rus turist gelemesede maliyetini yerli turiste kesiyorlar.yabancı 1000 km den uzaktan ucakla gelip 10 gun tatil yapıyor paket fiyatı bizim 6 geceden daha ucuza.usterlik biz onun yediğinin yarısını yiyip litrelerce içtiği alkolun damlasını bile içmeden. O yuzden otelciler için iyi olmus.....

  • Yorum06 Haziran 2021 16:58

    O tatile senden az para verdiği vasat oteller için geçerli boş odaları doldurmak için lüks tatillerde geçerli değil ayrıca ucuz tatile gelenler bile alışverişlerde Türk müşteriyi 10 katlar acenta bunu bildiği için onları doldurup doldurup getiriyor acenta parayı nereden kazanacağını bilir belki otel oda fiyatından değil ama sadece hamama otele verdiği paradan fazla para verip giden turist var

  • Yorum06 Haziran 2021 14:10

    Bu haber kasıtlı bir haber 1 hafta sonra eylülü görürsünüz

  • Yorum06 Haziran 2021 16:52

    30 yıl rust turistlerle yaşadım dehledim anlayacağın Türkiye için ölürler bunun için üretilmiş Rus atasözleri bile vardır üç ülke değiştirir yine türkiyeye gelir uçak düşürdüğümüzde Rus generaller geliyordu özel olarak yasaklanmasına rağmen

  • Kamil06 Haziran 2021 15:57

    Bir hafta sonra burada ol putini aramak zorunda kalacaksın ne oldu beaaaa bu tursitlere diye,sallamışsın kamyonla gelecekler her halde.

  • WERS06 Haziran 2021 11:12

    bir yerden üzülüyorum ama diğer yandan bizim otel esnafına iyi oluyor yaw arkadaş orta yollu otele 5 gece yazıyorum 10-15 bin tl yazıyorlar arkadaşlar bu fiyat ta ne 

  • RAMO CANCAN06 Haziran 2021 11:57

    yabancılar tüm otelleri kapatıyor Türklere yermi kalıyorlar.zaten bizim çoğu uyanık turistlerimiz yabancı gibi yurtdışından rezervasyon yaptırıp 1/4 fiyata tatil yapıyorlar bize gelincede yüksek kazık fiyatlar.bence rusya nın ekonomiside bizim gibi kötüye gittiği için bu kararların alındığını düşünmekteyim.onlarında dövizlere ihtiyaçları var.