E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus paralı asker grubu Wagner: Soledar'ı ele geçirdik!---

Rus paralı asker grubu Wagner: Soledar'ı ele geçirdik!

Rus paralı asker grubu Wagner: Soledar'ı ele geçirdik!
11 Ocak 2023 - 12:57 borsagundem.com

Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna'nın doğusundaki tuz madeni kasabası Soledar'ın kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti. Cephede görevli bir Ukraynalı asker ise Wagner'in iddialarını doğrulayacak nitelikte açıklamalarda bulundu.


Ukrayna, Rus güçlerinin ülkenin doğusundaki tuz madenleri ile ünlü Soledar kasabasına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını duyurmuştu.

Rus paralı asker şirketi Wagner'in başkanı Yevgeny Prigozhin ise yoğun saldırılara sahne olan Soledar'ın tamamının kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar dün gece saatlerinde yaptığı açıklamasında çatışmaların devam ettiğini belirterek, “Düşman, muazzam kayıplara maruz kalmasına aldırış etmeden saldırmaya devam ediyor” dedi.

Birleşik Krallık (BK) Savunma Bakanlığı da Rus birliklerinin Soledar’ın çoğunu büyük ihtimalle ele geçirdiğini bildirdi.

UKRAYNALI ASKER: KAYIPLAR ÇOK YÜKSEK

Soledar cephesinde görevli bir Ukraynalı asker CNN International’a açıklamalarda bulunarak bölgede durumun “kritik” olduğunu söyledi.

İsmi güvenlik sebebiyle açıklanmayan asker, kayıpların çok yüksek olduğunu belirterek birimlerin artan ölü sayısını takip edemediğini belirtti ve ekledi: “Ölü ve yaralı sayısını kimse size söyleyemez. Çünkü kesin olarak bilen yok.”

Soledar’da askerlerin konuşlandığı ve kontrolü sağlanan bölgelerin sürekli el değiştirdiğini aktararak, “Bugün bizim olan, ertesi gün Wagner'in oluyor” dedi.

Ukraynalı askerlerin sonunda Soledar için mücadeleyi bırakması gerekeceğine inandığını kaydederek, şu ana kadar neden geri çekilme yapılmadığını sorguladı: “Nasıl olsa bugün ya da yarın bırakacaksak neden ölelim?”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, gece saatlerinde yaptığı açıklamada tugay askerlerine "Soledar'ı savunmadaki cesaretleri ve kararlılıkları için" teşekkürlerini iletti. 

STRATEJİK BÖLGEYE AÇILAN KAPI: SOLEDAR

Soledar'ın düşüşü, Rus birliklerinin yakınlardaki stratejik Bahmut şehrini kuşatmasında etkili olabilir.

Rusya, Soledar'ı stratejik Bahmut şehri ve Ukrayna'nın daha geniş doğu Donbas bölgesi için yürüttüğü harekatın anahtarı olarak görüyor. (CNN Türk)

Ukrayna ile Rusya esir değişimi yaptı

 

Rusya: Füze saldırısında 600 Ukrayna askeri öldü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)