E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus ordusu: Sınırı geçen 5 Ukraynalı öldürüldü---

Rus ordusu: Sınırı geçen 5 Ukraynalı öldürüldü

Rus ordusu: Sınırı geçen 5 Ukraynalı öldürüldü
21 Şubat 2022 - 16:29 borsagundem.com

Rus ordusundan yapılan açıklamada ise, "Ukraynalı sabotaj grubunun 5 mensubu, Rusya sınırını yasa dışı yollarla geçtikten sonra çıkan çatışmada öldürüldü." denildi .Ukrayna'dan ise konu ile ilgili yalanlama geldi.


Ukrayna'nın Donbass Bölgesi'nde Kiev askerleri ve ayrılıkçı milisler arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna topraklarından ateşlenen bir roket, 09:50 sıralarında, Rusya FSB Sınır Muhafız Birimi'nin Rostov kentindeki Ukrayna - Rusya sınırında bulunan kontrol noktasına düştü." denildi.

Açıklamada kontrol merkezinin, sınıra 150 metre mesafede olduğu ve düşen roket nedeniyle kontrol noktasının tamamen kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

Düşen roket nedeniyle kimsenin zarar görmediği aktarılırken, en fazla etkilenen bölgenin Rostov kentine bağlı Neklinovsky ilçesinin Shcherbakovo köyü olduğu bildirildi.

"Sınırı yasa dışı yollarla geçen 5 Ukraynalı öldürüldü"

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı, "Ukraynalı sabotaj grubunun 5 mensubu, Rusya sınırını yasa dışı yollarla geçtikten sonra çıkan çatışmada öldürüldü." açıklaması yaptı.

Ukrayna'dan yalanlama

Ukrayna tarafından ise konuyla ilgili yapılan açıklamada, "O bölgede askerimiz bulunmuyor." denildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Rusya'yı "yalan üreten fabrikasını derhal durdurmaya" çağırdı.

Ukrayna'nın Donetsk ile Lugansk'a, saldırmadığını, Rusya sınırına sabotajcılar veya zırhlı araçlar göndermediğini, Rusya'nın topraklarını, sınır geçiş noktalarını bombalamadığını ve sabotaj eylemleri gerçekleştirmediğini belirten Kuleba, ülkesinin bunları planlamadığını da kaydetti.

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Donetsk’teki iki okula ateş açıldığını bildirdi

 

AB Rusya-Ukrayna krizi için toplandı

 

Rusya Ukrayna’ya girerse piyasalara ne olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)