E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus ordusu 24 gündür Kiev’e niçin girmiyor? İşte şok cevap---

Rus ordusu 24 gündür Kiev’e niçin girmiyor? İşte şok cevap

Rus ordusu 24 gündür Kiev’e niçin girmiyor? İşte şok cevap
19 Mart 2022 - 16:48 borsagundem.com

Rus askeri konvoyu savaşın başından beri Kiev’e yürüyor, şehri kuşatıyor ama bir türlü başkente girmiyor, işgal etmiyor? Niye? İşte çarpıcı yanıt: Kiev’e girerse şehir Rus ordusunu yutar.

Rusya-Ukrayna savaşı neredeyse bir ayını dolduracak. Her gün bombalar yağıyor, her gün şehirler boşalıyor, yüzbinlerce Ukraynalı sınır ülkelere kaçıyor. Ve savaşın 24. Gününde Putin’in askerleri hala Kiev'in çevresini kuşatmaya devam ediyor. Rus ordusu başkente niçin girmiyor?

Kritik sorunun yanıtını Güvenlik Uzmanı Mete Yarar verdi. Yarar, CNN TÜRK canlı yayınında savaşla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mete Yarar'ın sözleri şöyle:

“Kiev merkezine bir tabur asker sokun birbirini görmez burada. 800 kilometre karelik bir alan, girdiğinizde yok olursunuz. Şehir sizi yutar ve kılçığınızı bile bulamazsınız. Şehir muharebeleri 3 boyutludur. Sahada ilerlerken bir düzlemde ilerlersiniz. Şehrin altında metro var. Yerüstü düzlemi var. Şöyle düşünün şehrin apartmanlarının 10 katlı olduğunu düşünün. Bu ne demek bu 10 tane yüzey demek. Burayı aldığınızda buranın yüz ölçümü 100 metrekare diyemezsiniz. Orası artık bin metrekaredir. Her katı aramak zorundasınız. Siz 800 metrekare olarak gördüğünüz alan aslında bir anda 8 bin kilometrekare olur.”

Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

 

Savaş 40 milyon kişiyi yoksulluğa sürükleyecek!

 

Putin'in paltosu gündem oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1453 feth21 Mart 2022 07:45

    Savaşanlar kaybediyor Kazanan TÜRKİYE ve ABD

  • azmi20 Mart 2022 15:40

    Savaş kara gücüyle kazanılır. Gidemediğin yer senin değildir

  • Baran20 Mart 2022 13:32

    Onu bunu bilmem  Yahudi tiyatrocu Zelenski  halkını göz göre göre baş belası bir cenderenin içine soktu.  Hala akıllanmış görünmüyor.  Umurundaymış gibi de görünmüyor.  Mütemadiyen mağdur rolü oynamaya devam ediyor.  Mağdur olan Ukrayna halkıdır; Zelenski değil.  Tıpkı Yunanistan ı  (kriz sonrası ne pahasına anlaştılarsa)  köpek gibi tasmasından bağladığı gibi Ukrayna yı da bağlamaya çalışıyor.  Amerikan planının 2. aşamasını da Sansaryan köpeğinin ağzından  anlamanız zor değil.  

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 12:01

    Kiev şaşırtmaca, Kiev terk edilirse Ruslar girecekti. Ama son teknolojık muhımmat desteği ile Kiev gereksiz bir hedef oldu. Ruslarda beklemeye alıp masaya oturmadan önce, diğer karadeniz ehdeflerine yonelıyor. Bu gidişat olursa kirmeyebilirler. Ama illaki çeçen vb paralılar gelırse bir kara denemesi yapabilirler. Ama basın haberciler vb. vb. çok fazlz insan vurdsa. bunların olmadığı alanlara operasyon yaptıklarını göruyoruz. Şaşarıtmaca hedef kiev şuan

  • Misafir20 Mart 2022 10:52

    Çünkü kiev'i kuşatıp aç bırakıp gelen yardımları engelleyip teslim olmalarını bekleyecek

  • BORSACI20 Mart 2022 10:03

    ukrayna ordusu tam bir savaş makinasına dönüştü artık kimse tutamaz ruslar kaçıp kurtulmalı yada geberip itlere yem olacaklar.

  • sadece20 Mart 2022 07:48

    mete yararın aklı başında yorumlar yaptığını düşünmüyorum, akp nin kitlesinin ihtiyaç duyduğu populist söylemleri var sadece

  • Ali20 Mart 2022 01:10

    Niye girmekle uğraşsın..isterse havadan ve karadan bombe yağdırıp...tüm binaları yok eder

  • aaac20 Mart 2022 00:25

    Kıev  rusları yutar yutar . ilk 2-4 günde olsaydı olurdu artık orası ruslara mezar olur . ukrayna askeri artık moral motivasyon mühimmat açısından çok iyi , halk silahlandı ,sokaklar apartmanların her katı silahlı ..

  • Murat19 Mart 2022 20:59

    Kieve girmiyor ilk önce livivi alması gerektiğini biliyor

  • Şehir çatışması 19 Mart 2022 19:57

    Kiev çevresinde belki de 50 bin asker vardır. Şehir çatışması labirent gibidir. Her an her şey olabilir. Ağır toplar şehir içinde pek etkili olmayabilir. Şehir içinde bire-bir çatışma olur. Kiev nüfusu 2 milyon kişi olsa ve bunun 500 bin kişisi silahlı olduğunu düşünsek çok sayida insan direniş yapacaktir. 50 bin asker 500 bin direnişçi karşısında yenilir muhtemelen. Ama dış çevrede bekleyen askerler sürekli ateş şehre doğru ateş eder, füze yollar, ayrıca şehre gida ve muhimmat girişi dahil olmak üzere hiçbirşey sokmaz. Sehirdeki insanlar gıda ve muhimmat olmayinca en sonunda bezebilir, tükenmişlik başlayabilir en sonunda pes diyebilirler. Şehirdeki kişilerin saklanacak yeri varsa, muhimmat ve gıdası varsa uzun süre dayanırlar

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ19 Mart 2022 19:54

    umarım rusya kiev girer ve tüm askerleri geberir.

  • Ali19 Mart 2022 19:10

    Petrol fiyatları düşmesin diye girmiyor. Girdiğinde savaş biter Ukrayna çok bişey yapamaz.

  • hım19 Mart 2022 19:47

    ukrayna çok şey yaptı zaten kök söktürdü ruslara kiyev şehir savaşında rusları bekliyor

  • Misafir 19 Mart 2022 16:58

    Rusya en büyük canlı tatbikatı nı yapıyor yeni savaşlar şehir savaşı olacak ona göre mühimmat ona göre askeri konuşlandırma putin gibi diktatörler ölen askeri yada masum siviller i önemseyeceğini düşünmüyorum