E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus milyarderlerin serveti eridi---

Rus milyarderlerin serveti eridi

Rus milyarderlerin serveti eridi
03 Ocak 2023 - 12:56 borsagundem.com

Rusya’nın en zengin iş adamlarının toplam servetinin bu yılın başından beri yaklaşık 94 milyar dolar gerilediği bildirildi.

Güncellenen Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Rusya’nın en zengin girişimcilerinin toplam serveti yılbaşından bu yana 93,753 milyar dolar azaldı.

Norilsk Nickel’in sahiplerinden biri olan Vladimir Potanin’in servetinin 2,28 milyar dolar azalarak 28,6 milyar dolara gerilediği belirlenen araştırmada, Novatek’in ortak sahibi Leonid Mikhelson’un servetinin 7,81 milyar dolar azalarak 24,6 milyar dolara düştüğü, çelik üreticisi NLMK’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Lisin’in ise 8,13 milyar Dolar kaybettiği ifade edildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, makalede Rusların kısıtlamalar ve ve sınırlı ithalat altında nasıl yaşadığına da değinilirken, Rus zenginlerin yaptırım uygulanan malların ithalatına izin veren paralel ithalat imkanıyla yaptırımlar ne olursa olsun lüks ürünleri her zaman ele edebildiği vurgulandı.

Daha önce bir Rus milyarderin Mercedes araba almak istediği, ancak yaptırımlar nedeniyle alamadığı bildirilmişti.

Milyarderin bu nedenle iki adet Maybach satın aldığı, birini kullanmak amacıyla diğerini ise yedek parça ihtiyacı nedeniyle saklamak için satın aldığı paylaşıldı.

Öte yandan Forbes dergisi daha önce Ukrayna'nın en zengin 20 oligarkının özel operasyonun başlamasından bu yana 20 milyar dolardan fazla para kaybettiğini yazmıştı.

Rus ve Ukraynalı milyarderlerin yanı sıra yaşanan krizde yabancı milyarderlerin varlıkları da azaldı. Dünyanın en zengin 500 kişisi bir yılda yaklaşık 1,4 trilyon dolar kaybetti. Bunların 392 milyar doları Tesla CEO'su Elon Musk, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Binance'in kurucusu Changpeng Zhao ve Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg’e oldu.

'Uzaktan çalışma yasa tasarısı Rusya'dan kaçışları hızlandırabilir'

 

Rusya, tavan fiyat uygulayanlara petrol satışını yasakladı

 

Rusya döviz piyasasından yuan alabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)