E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus jetinden Karadeniz'de Fransa'ya ait 3 askeri uçağa önleme---

Rus jetinden Karadeniz'de Fransa'ya ait 3 askeri uçağa önleme

Rus jetinden Karadeniz'de Fransa'ya ait 3 askeri uçağa önleme
11 Mayıs 2021 - 16:00 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’in hava sahasında ülke sınırlarına yaklaşan Fransa’ya ait iki adet Dassault Mirage 2000 avcı uçağı ile bir tanker uçağa Su-30 savaş jetiyle önleme yapıldığını duyurdu.

Rusya Güney Askeri Bölgesi'ne ait Rusya Karadeniz Filosu basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Rusya hava sahası kontrol araçları tarafından Karadeniz’in hava sahasında ülke sınırlarına yaklaşan hava hedefleri tespit edildi.

Açıklamada, “Hava hedeflerinin tanımlanması ve sınırın ihlal edilmesinin önlenmesi amacıyla bir Su-30 avcı uçağı havaya kaldırıldı. Avcı uçağının mürettebatı, hava hedeflerini Fransa Hava Kuvvetlerine ait iki adet Mirage 2000 savaş uçağı ve bir adet C-135 tanker uçağı olarak belirledi ve onlara Karadeniz hava sahasında refakat etti” ifadelerine yer verildi.

'Uluslararası kurallara titizlikle uyuldu'

Su-30 avcı uçağının sayesinde yabancı uçakların Rusya sınırlarını ihlal etmesine izin verilmediği vurgulanan açıklamada, Rus jetinin uçuşunun uluslararası hava sahası kullanım kurallarına titizlikle uyularak gerçekleştiğinin altı çizildi.

Yabancı ülkelere ait uçakların Rusya sınırlarının yakınındaki faaliyetleri sürekli olarak artıyor. Bu bağlamda geçen yıl radar tarama uzmanları, yabancı keşif uçakların sayısının bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında arttığını belirlemişti. Rus birlikler geçen yıl toplam 2 milyondan fazla hava hedefi saptayarak önlemişti.

Rusya'da okula silahlı saldırı! Ölü sayısı artıyor...

 

Rusya: NATO Avrupa'daki birliklerini savaşa hazırlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN16 Mayıs 2021 18:36

    Keşke şunlar bir savassada bizlerde köşemize çekilip seyir etsen.birazda bunlar savassınlar.biz savastan usandık.

  • fafa11 Mayıs 2021 17:39

    Kanal İstanbul açılınca bütün ülkelerin savaş gemileri rahat girip çıkacak.Karadeniz başımıza bela olacak,insanlar zengin olacak diye gelecek nesilllerin başı beladan kurtulmayacak.Bu paralar neden teknolojiye değil toprağa harcanıyor.