E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus hükümetine turizm çağrısı: Türkiye'yi örnek alın---

Rus hükümetine turizm çağrısı: Türkiye'yi örnek alın

Rus hükümetine turizm çağrısı: Türkiye'yi örnek alın
10 Temmuz 2019 - 15:18 borsagundem.com

İç turizmi kalkındırmayı amaçlayan Rus iş çevreleri, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'na bir mektup göndererek, bu sektörde yapılacak yatırımlara Türkiye'de olduğu gibi devlet teşvikleri getirilmesini önerdi.

İzvestiya gazetesinde yer alan habere göre Opora Rossii adlı iş örgütü, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'na turizm alanının gelişmesi için önerilerin yer aldığı bir mektup gönderdi. 

Rus iş insanları, turistik tesisler inşa eden yatırımcıların altyapı giderlerinin, havuz ısıtmada kullanılan enerji masraflarının devlet tarafından karşılanmasını, vergilerin sıfırlanmasını ve yurtdışı tanıtımlarda destek sunulmasını önerdi.

Türkiye, Avrupa ülkeleri ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi son 15 yılda turizm alanındaki rekabetçi politikalar geliştiren ülkelerdeki uygulamalara atıfta bulunan Rus iş insanları, bu ülkelerde turizm sektöründe izlenen teşvik politikalarının örnek alınmasını istedi.

​Türkiye ve Singapur'da turizm tesisi inşatlarında altyapı masraflarını karşılandığını, gerekli olan malzeme ve ürünlerde KDV muafiyeti getirildiğine dikkat çeken Ruslar, ülke turizminin geliştirilmesi için bu adımların atılmasını tavsiye etti.

Türkiye'de arsa vergisi teşviki de olduğunu belirten Opora Rossii yetkilileri, bunun çok büyük yüzölçümüne sahip rekabetçi oteller inşa etmenin önünü açtığını vurguladı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)