E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus gazının yasaklanmasının İngiltere’ye maliyeti 70 milyar sterlin ---

Rus gazının yasaklanmasının İngiltere’ye maliyeti 70 milyar sterlin

Rus gazının yasaklanmasının İngiltere’ye maliyeti 70 milyar sterlin
18 Mart 2022 - 13:45 borsagundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Rus doğalgazının yasaklanması durumunda İngiltere’ye maliyetinin 70 milyar sterlin olacağını açıkladı.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Avrupa Birliği (AB) genelinde Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatına ambargo uygulanması halinde bu durumun Avrupa genelinde bir ekonomik şoka neden olacağı konusunda uyardı.

Bakan, bunun İngiltere ekonomisine vereceği zararın en az 70 milyar sterlin olacağını da vurguladı.

Financial Times’ın haberine göre, Sunak kabine toplantısında yaptığı konuşmada, AB’nin Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatını hemen yasaklaması durumunda, İngiltere de dahil Avrupa genelindeki ekonomilerin resesyona sürükleneceğini söyledi.

İngiliz bakan, bu yasağın İngiliz ekonomisine gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3’üne denk gelen, 70 ila 75 milyar sterlin arasında zarara yol açacağına dikkat çekti.

Sunak, İngiltere Hazine Bakanlığı’nın vatandaşların enerji maliyetlerini karşılamalarına yardımcı olmak için şimdiden milyarlarca sterlin harcadığını belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin hayat pahalılığı üzerindeki etkisini izlemeye devam edeceğiz” dedi.(Şarku’l Avsat)

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükseliyor

 

Bulgaristan Rus gazını kullanmayı bırakıyor

 

İngiltere, Rusya'dan petrol ithalatını durduracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Mart 2022 14:04

    Türkiye yi dışlamaz ve akıllı olursanız mısır ve israil gazını bizim topraklarımızdan geçirirseniz bu zararlarınız azalır .