E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus gazı krizine karşı Almanya'dan acil durum izni!---

Rus gazı krizine karşı Almanya'dan acil durum izni!

Rus gazı krizine karşı Almanya'dan acil durum izni!
02 Ağustos 2022 - 16:35 borsagundem.com

Rus doğalgazına bağımlılığın azalması hakkında tartışılan Almanya'da kapatılmış kömür yakıtlı termik santrallerin tekrar faaliyete geçmesi için acil durum izni verildi.

Almanya'da kapatılmış kömür yakıtlı termik santrallerden ilki tekrar faaliyete geçirildi.

Koalisyondaki Yeşiller Partisi'ne bağlı Ekonomi Bakanı Robert Habeck bu kararı kötü ama zorunlu bir seçenek olarak tanımladı. Habeck bunun iklim kriziyle mücadele için atılan adımlar için de bir geriye gidiş olduğunu kabul etti.

Öte yandan Yeşiller Partisi sene sonunda kapatılması planlanan ülkenin son 3 nükleer enerji santralinin ömürlerinin uzatılmayacağını duyurdu. Sosyal Demokratlar ve Liberallerle üçlü koalisyon kuran Yeşiller Partisi'nin lideri Ricarda Lang partisi iktidarda olduğu sürece nükleer santrallerin ömürlerinin uzatılması gibi bir karar alınmayacağını söyledi.

Liberal FDP lideri Christian Lindner'in nükleer santralleri 2024'e kadar açık tutma çağrısını Lang net bir şekilde reddetmişti.

Euronews'in haberine göre Almanya sanayi ve konutlar için ihtiyaç duyduğu doğal gaz konusunda büyük oranda Rusya'ya bağımlı ve bunun da önemli bir kısmını Baltık Denizi'nden geçen Kuzay Akım 1 boru hattıyla sağlıyor. Rusya ise bakım ve arıza gerekçesiyle bu hattan pompalana gaz miktarını yüzde 20'ye düşürdü. Bu kış yeterli doğal gaz olmayacağını tahmin eden politikacılar bazı acil durum önlemleri hayata geçirmeye başladı. Kamu binalarının ve yüzme havuzlarının ısıtılması gibi konularda kısıtlamalar getirilirken şirketlerden de büyük ofisleri soğutma yerine personeli mümkün olduğunca evden çalışmaya teşvik etmesi istendi.

2011 yılında Fukuşima felaketi sonrası tamamen kapatılması kararlaştırılan nükleer enerji santrallerinin çalışmaya devam etmesi de oldukça zor bir seçenek gibi görünüyor. Uzmanlar bunun için çok büyük yatırımların yapılması eksik ekipmanların tamamlanması ve insan kaynağı gerektiğini belirtiyor.

Japonya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir

 

Alman hükümeti Rus gazının arz kısıtını 'siyasi güdümlü' buldu

 

AB Rus gazından vazgeçemiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN02 Ağustos 2022 21:12

    Hani yeşil yakıt yapacaktınız.başka gariban ülkeler yapsa kıyameti koparır ve ambargoları patlatırlar kendileri yapınca hiç bir şey yoktur.

  • Fhr02 Ağustos 2022 17:01

    Bizim ihtiyacımız varken çelıştırmayın diye k.ç yırtıyordunuz ne oldu çevre doğa küresel ısınma ne ikiyüzlüsünüz..insan hakları basın özgürlüğü yargı bağımsızlığı gibi kavramlar sadece işlerine gelince geçerli ..yoksa fifi