E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus gazeteci: ABD'den umudunu kesen YPG politika değiştirecek---

Rus gazeteci: ABD'den umudunu kesen YPG politika değiştirecek

Rus gazeteci: ABD'den umudunu kesen YPG politika değiştirecek
30 Ocak 2018 - 06:37 borsagundem.com

Uzman gazeteci Sattarov, ABD'nin Kürt projesine Ankara ile ilişkilerini kurban etmeyeceğini, YPG'nin de yeni politikalar oluşturacağını öne sürdü

Vestnik Kavkaza haber ajansının Avrupa Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sattarov, "ABD, Beyaz Saray'ın açıklamalarına bakılırsa, oldukça riskli olan Kürt projesi için Ankara'yla ilişkilerini kurban etme niyetinde değil. Mevcut durumda YPG/SGD'nin politikasını değiştirmesi an meselesi" yorumunu yaptı.

IŞİD yenildikten sonra temel entrikanın, Suriye'nin nasıl bölüneceği sorusu etrafında cereyan edeceğinin baştan beri belli olduğunu dile getiren Sattarov, Vestnik Kavkaza için kaleme aldığı ‘ABD, YPG'yi kurtarmayacak' yazısında, ABD'nin PKK ile yakın ilişkileri olan YPG ve DSG'ye destek vermesinin Suriye'deki konumunu güçlendirme hedefine dayandığını kaydetti.

'RUSYA, TÜRKİYE VE SURİYE HÜKÜMETİNE KARŞI'

Uzman gazeteci, "ABD'nin Suriyeli Kürtlere seyyar hava savunma sistemleri sevkiyatının ilan ettikleri gibi IŞİD'e karşı değil, savaş uçaklarına sahip Suriye hükümeti, Rusya ve Türkiye'ye karşı olduğu ortada" ifadelerini kullandı.

Jeopolitik çıkarları açısından Amerikalıların bu eylemlerinin tamamen anlaşılır olduğu belirtilen yazıda, "CIA'nin Suriye ılımlı muhalefetine yönelik eğitim programı geçtiğimiz yaz kapatıldı çünkü son derece maliyetliydi ve bunun yanında tamamen etkisizdi. Kürt militanlar ise iyi organize olmuş ve savaşma yeteneğine sahip, kendi devletini kurma gibi net hedefleri var, bunun için de herkesle ittifaka girmeye hazırlar" dendi.

ABD'NİN PLANI SERT DİRENİŞLE KARŞILAŞTI

ABD'nin ‘Rojava' projesini hayata geçirmekte başarılı olması durumunda, tüm Suriye-Türkiye sınırını kontrol altına alarak "söz dinlemez Erdoğan Türkiye'si" üzerinde güçlü baskı aracını elde etmiş olacağını ve doğrudan Rus üslerine komşu olacağını kaydeden Sattarov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu planların, Suriye çatışmasının diğer aktörlerinin sert direnişine yol açtığı açık. Bu, sadece, Kürt ayrımcılığı yangının yayılmasından çekinen Türkiye değil. ABD'nin Suriye'deki uzun vadeli varlığı için temel oluşturmasını izlemek istemeyen Rusya ve İran da buna dahil."

Gücünü hesaplayamayan ve Türkiye gibi çok güçlü düşmanla yüz yüze kalan YPG/DSG'nin çok zor durumla karşı karşıya olduğunu kaydeden Sattarov, "Çünkü ABD, Beyaz Saray'ın açıklamalarına bakılırsa, oldukça riskli olan Kürt projesi için Ankara'yla ilişkilerini kurban etme niyetinde değil. Mevcut durumda YPG/SGD'nin politikasını değiştirmesi an meselesi" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru30 Ocak 2018 12:42

    bizim politiacılar,emekli generaller televizyonlarda boş boş konuşur,amerika rusya plan yapar sonuca ulaşır,ikinci körfez krizinde televizyonlarda birsürü emekli general türkiye teskereye hayır derse amerika ıraka giremez dediler,sonuç ne oldu hepsinin konuşmaları boş çıktı,adamlar ıraka girdi...

  • Şimşek30 Ocak 2018 08:36

    Rusya Kırımı aldı. Baltıkları tehdit ediyor. İnanmayın. Rusya, Türkiyeyi kışkırtmaya çalışıyor. Amerika tarihi fırsat kazandı kesinlikle çekilmez oradan. Şu an kim nereleri alabilir stres testini uyguluyorlar.