E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus füzeleri Odesa limanını vurdu---

Rus füzeleri Odesa limanını vurdu

Rus füzeleri Odesa limanını vurdu
23 Temmuz 2022 - 15:43 borsagundem.com

Ukrayna, Rusya'nın Ukrayna tahılının Odessa ve diğer iki bölgeden Karadeniz üzerinden yeniden ihracı için anlaşma imzalamasının üzerinden 24 saat geçmeden Odessa limanını seyir füzeleri ile vurduğunu açıkladı.

Ukrayna, Rusya'nın Cuma günü Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracına izin veren anlaşmayı imzalaması sonrası Odessa limanını seyir füzeleriyle vurduğunu açıkladı.

Odessa Bölgesel Savunma İdaresi tarafından yapılan açıklamada iki Kalibr füzesinin limanını altyapısını vurduğu diğer iki füzenin ise hava savunma sistemleri tarafında vurulduğu kaydedildi. Tahıl yükleme tesislerinin hasar görüp görmediği bilinmezken saldırılar sonrası büyük bir duman tabakasının şehrin büyük bir kısmından görülebildiği belirtiliyor.

Tahıl ihraç anlaşması Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gözetiminde İstanbul’da imzalanmıştı.

Guterres Cuma günü yaptığı açıklamada, “Bugün Karadeniz’de dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bir zamanda bir umut ışığı bir rahatlama ihtimali belirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin baş danışmanlarından Andriy Yermak konuyla ilgili, “Dün Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için anlaşılmıştı bugün Rusya Odessa limanını vuruyor. Rusya’nın diplomatik olarak ikili oynamasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

ABD BÜYÜKELÇİSİ TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Büyükelçisi Bridget A. Brink de Twitter’dan saldırıya tepki göstererek, “Akıl almaz. Rusya tarım ürünlerinin Karadeniz üzerinden ihracına izin veren anlaşamayı imzalamasının üzerinden 24 saat geçmeden Odessa limanını vurdu. Kremlin gıdayı silah olarak kullanmaya devam ediyor. Rusya sorumlu tutulmalı” ifadelerini kullandı.

Tahıl koridoru anlaşması ile İstanbul küresel hububat merkezi olabilir

 

Tahıl sevkiyatı nasıl işleyecek?

 

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması dünyada nasıl yankılandı?

 

AB'den tahıl koridoru açıklaması

 

Tahıl koridoru için imzalar atıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu24 Temmuz 2022 18:59

    rusyanın vurduguna inanmam.rus dostlarımız suriyede 33 askerimizi bile vurmamışdır.33 şehit askerimizi öso yada esad vurmuşdur diye tahmin ediyorum.

  • rıza24 Temmuz 2022 08:02

    Rusya biz vurmadık diyor

  • ALİ KODUŞ23 Temmuz 2022 20:37

    Rusya nın vurduğu ne malım.bu tahıl transferlerini engellenem için batılı güçler nato vurmuş olamaz mı.

  • azılı solcu23 Temmuz 2022 18:02

    odessa limanını vuran dostumuz rusya deil amerikadır.amerikayı kınıyor ve lanetliyorum.

  • KILIÇ23 Temmuz 2022 16:42

    rusya dünyaya dehşet yaşatmaya devam edecek dünyada insanlık rusyaya dur demedikçe insanlık agır bedel ödeyecek yada rusyaya agır bedel ödetecekmi.

  • Hadiii23 Temmuz 2022 16:36

    Batinin oyunu, hedef savasi uzatmak, dunyada gida krizi yaratmak…limani vuran kesinlikle rusya degil..,

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ23 Temmuz 2022 16:31

    Bune perhis, bune lahana .rusya dünya ile dalgamı geçmektedir.ben şahsen tahıl operesyonuna karşı değilim fakat fakir ülke ve halklar için üzülmekteyim.