E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus diplomatlar Ukrayna'yı terk ediyor---

Rus diplomatlar Ukrayna'yı terk ediyor

Rus diplomatlar Ukrayna'yı terk ediyor
12 Şubat 2022 - 10:59 borsagundem.com

Ukrayna’lı bir kaynak, Rus diplomatik misyonu çalışanlarının Kiev’den ayrılmaya başladığını belirtti.

Sputnik’e konuşan konuya vakıf bir kaynak, Ukrayna'daki Rus diplomatlar ve konsolosluk görevlilerinin ülkeden ayrılmaya başladığını söyledi.

Kaynak, “Ukraynalı vatandaşların ifadelerine göre, Ukrayna'daki Rus diplomatlar ve konsolosluk görevlileri Rusya'ya gitmek üzere Ukrayna’dan ayrılmaya başladı. Konsolosluklara ve elçiliğe kabul için kayıt yaptırmada karşılaşılan zorluklar da bunu kanıtlıyor” dedi.

"DIŞİŞLERİ BAKNI BU OLASILIĞI GÖZ ARDI ETMEMİŞTİ"

Bir dizi Batılı ülkelenin diplomatlarını Ukrayna’dan tahliye etmeye başlamasının ardından Rusya’nın da aynı yolu izlemeye karar vermiş olabileceğini belirten kaynak, “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz mevkidaşı Elizabeth Truss ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında böyle bir senaryonun olasılığını göz ardı etmemişti” diye konuştu.

Daha önce, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’daki Rus diplomatik misyonunun zorunlulukları bulunmayan personelinin ülkeden tahliye edilebileceğini ifade etmişti.

Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği’nin basın sözcüsü Denis Golenko, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Kiev'deki Rus Büyükelçiliğinin normal şekilde çalışmaya devam ettiğini, kısmi tahliye konusunda henüz bir karar verilmediğini, ancak Dışişleri Bakanlığının bu konu üzerinde çalıştığını belirtmişti.

Daha önce ABD, İngiltere, Almanya ve Avustralya Ukrayna’daki diplomatik temsilciliklerinin çalışanlarını tahliye etmeye başlamıştı.

Yabancılar Ukrayna'yı terk ediyor

Savaş yakın mı? İngiltere de vatandaşlarını uyardı: Ukrayna'dan çıkın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)