E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Rus diplomatlar tatilde!---

Rus diplomatlar tatilde!

 Rus diplomatlar tatilde!
27 Kasım 2022 - 10:29 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ‘dost olmayan’ olarak tanımladığı bazı ülkelerin Rus diplomatik varlıklarını fiilen en aza indirdiklerini söyledi. Zaharova, "En fazla iki Rus diplomatın olduğu ülkeler var" dedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, TVTS televizyonuna konuk olarak katıldığı programda ‘dost olmayan’ bazı ülkelerde en fazla ikişer Rus diplomatın kaldığını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Zaharova, “O ülkeler (genel olarak Avrupa Birliği ülkeleri ve dost olmayan olarak ilan ettiğimiz ülkeler söz konusu) diplomatik varlığımızı fiilen en aza indirdiler. Topu topuna bir-iki (Rus) diplomatın olduğu ülkeler var” diye konuştu.

Aynı zamanda bu ülkelerde yaşayan ya da oralara giden Rusya vatandaşlarına, yurttaşlara ve kuruluşlara yardım ettikleri, ayrıca da ekonomik bağların korunmasına yardım ettikleri için Rus diplomatların söz konusu ülkelerdeki çalışmalarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orada bizimle ekonomik bağlar tesis eden insanlar var. Ve bu kişiler on yıllarca ülkemizle eşit şartlarda iş kurdular. Ülkelerinde Rusya’ ile ilgili olarak neler olduğunu gördüklerinden gerçekten acı çekiyorlar.”

Baltık ülkelerinin Rus diplomat kararı

Almanya ve Fransa'dan Rus diplomatları sınır dışı etme kararı

Bulgaristan'da 10 Rus diplomat sınır dışı edilecek

ABD 12 Rus diplomatı sınır dışı edecek

Rusya'dan İrlanda'ya 'diplomat' misillemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)