E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus devlet ajansı: 120 füze Türkiye'ye teslim edildi---

Rus devlet ajansı: 120 füze Türkiye'ye teslim edildi

Rus devlet ajansı: 120 füze Türkiye'ye teslim edildi
21 Ocak 2020 - 13:10 borsagundem.com

Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini satın aldığı Rusya ile yaptığı anlaşmanın "teknoloji transferi içermediği" öne sürüldü.

Rus devlet ajansı TASS’ın askeri ve diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma gereği Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bugüne kadar 120 adet S-400 füzesi, bazı yedek parça ve diğer gerekli malzemelerin teslim edildiği belirtildi. Haberde Türkiye ile yapılan yapılan anlaşmanın 'kısmen dahi olsa teknoloji transferini kapsamadığı' ifade edildi.

Söz konusu haberde, Türk ve Rus taraflarının sözleşmeye 2019 Aralık'ında Ankara'da imza attığı, bu eylemle birlikte Rusya tarafından verilen 20 aylık garanti süresinin de başlamış olduğu bilgisine yer verildi.

Türkiye Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, kasım ayı başlarında yaptığı açıklamada ikinci Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi grubunun ortak üretim ve teknoloji transferi nedeniyle Türkiye'ye teslimatının gecikebileceğini açıklamış, planlanan 2020 zaman çizelgesinin sonrasına ertelenebileceğini belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018'de kendisine yöneltilen S-400'lerle ilgili teknoloji transferi sorularına "Bu konu, herhangi bir şekilde siyasi güven meselesi değil. Bu mesele tamam ile ticari mesele" diye cevap vermişti.

Türkiye'ye ilk S-400 grubu teslimatı Temmuz 2019'da yapılmıştı. S-400 hava savunma füze sistemi, Rus devlet şirketi Rostec tarafından üretiliyor ve satılıyor.

TSK'nın envanterine kattığı S-400'ler sonrası Amerika Birleşik Devletleri (ABD) F-35 jetlerinin üretici ortağı Türkiye'ye bu uçakların teslimatını askıya almış, yaptırım tehdidinde bulunmuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum.21 Ocak 2020 18:35

    bakın iranın yolcu uçağını vurmasının nedenlerinden birinin rusların füzelerindeki yazılımı geçici bir süre durdurmalarıymış bizde de buna benzer şeyler olabilir. Tez elden kendi savunma füzelerimizi yapmamız lazım.

  • MELTEM GÜZELBAHAR21 Ocak 2020 16:35

    en az bize saldıran 100 uçağı indiririz.

  • DOĞRU21 Ocak 2020 14:43

    herkes birşeyler satma peşinde hiçbir devlet teknoloji transferi yapmıyor ,biz devlet olarak beyinlerimize sahip çıkıp argeye önem vermeliyiz,yoksa büyük devletlerin iki dudağı arasında oluruz...

  • HALİL KERTENKELE21 Ocak 2020 16:34

    kerim kardeş hekim gelene kadar akşam olur.bunun tek sorumlu chp dir.ak parti ve mhp diyor ki adam öldüreni idam edelim diyor.chp karşı çıkıyor.tamam haklısın.haksız yere böyle bir olaylar yaşanır ise versinler en az 10-15 sene ceza bakın kimse yapabiliyormu.adam öldürenleride idam edeceksin.bunların sorumlusu hükümet değil tüm milletvekilleridir.

  • KERİM21 Ocak 2020 16:30

    doktoruna saldıran bunu hak gören bir ülke kendi beyinlerine sahip çıkar mı