E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus borsası yabancılara kapatıldı---

Rus borsası yabancılara kapatıldı

Rus borsası yabancılara kapatıldı
28 Şubat 2022 - 09:32 borsagundem.com

Yaptırımların en büyüğü olarak SWIFT sisteminden atılmak üzere olan Rusya finansal çöküşe sürükleniyor.

Rusya’ya yönelik yaptırımların etkisi ortaya çıkmaya başladı. Merkez Bankası piyasalar sınırsız para vereceğini açıkladı. Sberbank Europe AG batma noktasına geldi. Gelişmelere aralel olarak Merkez Bankası, yabancıların Rus menkul kıymet işlemlerini yasakladı.Rusya Merkez Bankası, ABD ve Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarına tepki olarak yabancı yatırımcıların Rus menkul kıymetleri satın alma işlemlerini geçici olarak yasakladığını duyurdu.

Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat 2022’den itibaren ülkedeki broker ve benzeri aracı kurumlar için Rusya’da yerleşik olmayan yabancı yatırımcılar adına menkul kıymet satışına yönelik işlemlerin de yasaklandığı ifade edildi.

Bir gün önce konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, alınacak tedbirlerle Rusya Merkez Bankası rezervlerinin yarıdan fazlasının bloke edileceğini bildirmişti.

Savaş piyasalarda oynaklığı artırıyor

Savaş nedeniyle küresel risk iştahı yeni haftada zayıf

İşgal Rusya’nın planladığı gibi ilerliyor mu?

Yükselen enerji fiyatları merkez bankalarının kararını etkiler mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)