E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus borsası sert düştü---

Rus borsası sert düştü

Rus borsası sert düştü
21 Şubat 2022 - 17:11 borsagundem.com

Rusya borsaları Ruble'nin de değer kaybetmesi ile birlikte 2020'den beri en büyük düşüşü kaydetti. Moskova borsasındaki önde gelen hisseleri listeleyen RTS endeksindeki düşüş yüzde 11'i buldu.


Ukrayna'da ayrılıkçı grubun Rusya'dan yardım talep ettiği haberiyle Rusya borsaları 2020'den beri en büyük düşüşü kaydederken para birimi ruble üçüncü günde de geriledi

Büyük Rus şirketlerini dolar cinsi izleyen RTS endeksindeki günlük kayıp yüzde 11 oldu. Hisseleri ruble cinsi izleyen MOEX endeksi ise IMOEX Kasım 2020’den bu yana gördüğü en düşük seviyeye indi.

Para birimi ruble de dolar karşısında yüzde 1.1 düşerek 78.13'ten işlem gördü. Ruble erken saatlerde yüzde 1.5 yükselmişti.

Hem Ukrayna Grivnası hem de Rusya Rublesi dolar karşısında dalgalı seyretti.

Wall Street Journal’ın aktardığına göre, piyasalardaki dalgalanmayı değerlendiren İngiltere merkezli yatırım şirketi Brooks Macdonald’ın baş yatırım sorumlusu Edward Park, “Piyasalar jeopolitik riski fiyatlamakta son derece zorlanıyor” dedi. Park, “Bir hafta daha belirsizlik yaşayacağız gibi görünüyor” diye konuştu.

Bu sırada Rusya Maliye Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, mali piyasalarda artan oynaklığa atıfta bulunarak, Rusya maliye bakanlığının piyasa istikrarını kolaylaştırmak amacıyla yarın hazine bonolarının haftalık ihalelerini düzenlemeyeceğini söyledi.

Ruble yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakukitikuti 22 Şubat 2022 00:33

    borsa ekonomi ve yatırım yeri. firmaların çalışmalarının fiyatlandığı yer savaşlarla v.s. düşüp çıkması tuhaf.