E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus basınında Libya zirvesi: Türkiye yapıcı rol onadı---

Rus basınında Libya zirvesi: Türkiye yapıcı rol onadı

Rus basınında Libya zirvesi: Türkiye yapıcı rol onadı
20 Ocak 2020 - 13:16 borsagundem.com

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Libya Zirvesi Rus basınında da geniş yankı buldu.

Libya'daki taraflar Halife Hafter ve Trablus'ta Birleşmiş Milletler’in (BM) meşru kabul ettiği hükümetin başkanı Fayez el Sarraj ile ülke liderleri, dün Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi.

LAVROV: ZİRVE FAYDALI GEÇTİ

Zirveyle ilgili değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Konferansın genel olarak faydalı geçtiğini düşünüyoruz. Henüz Libya’daki taraflar arasında sağlam bir diyalog kurulması mümkün değil, çünkü yaklaşımlarında çok ciddi farklılıklar bulunuyor. Ancak burada dile getirilen teklifler faydalı olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Rusya’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Moskovski Komsomolets, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Libya’ya asker gönderme konusunda zirvenin katılımcılarıyla görüş ayrılığına düştüğünü’ öne sürdü. Zirvenin basına kapalı yapıldığını hatırlatan Rus gazetesi, “Gazetecilere açıklamada bulunan Sergey Lavrov, zirve sonrası yayımlanan bildiride, Libya krizinin barışçıl yoldan çözülmesi gerektiğinin belirtildiğini dile getirdi. Ancak bunun kolay olmadığını herkes anlıyor” diye yazdı.

Rus TASS Ajansı ise, Alman basınına dayandırdığı haberinde “Türkiye’nin zirvede yapıcı rol oynadığı belirtildi” ifadelerinde bulundu.

‘BATI, RUSYA VE TÜRKİYE’Yİ BARIŞ SÜRECİNİN DIŞINA ATMAK İSTİYOR’

Rossiya 24 televizyon kanalında değerlendirmede bulunan Rusya Ulusal Değerleri Koruma Vakfı Başkanı Aleksandr Malkeviç ise, “Berlin'de alınan kararların uygulanmasının takibi için özel bir uluslararası komite kurulacak. Berlin’de şubat ayında yeni bir siyasi konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı. Rusya ve Türkiye’yi barış sürecinin dışına atmak için mümkün olduğunca çaba sarf edecekler” yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...20 Ocak 2020 17:58

    Ver gazı.... Ruslar REEL gazı sever, petrolü... Türkler ARAGAZI sever, çal .Mehteri... Bu cümleyi  tatilde tanıştığım ingiliz söylemişti. Türkiye hakkında böyle düşünüyoruz demişti. Hakketen bizi bizden iyi tanıyorlar,  : ))

  • aytek20 Ocak 2020 14:11

    VERİN GAZI. SEVERİZ GAZA GELMEYİ NEDE OLSA OSMANLI TORUNLARIYIZ.

  • Azad20 Ocak 2020 17:57

    Gaz vermelerinin altında yatan amaçları şöyle sıralanabiir (6)  (6) Akkuyu'da Nükleer santral kuruyoruz ayağına,  Liman sahibi de oldular, Akdeniz'e indiler,, Doğalgaz boru hattını koruyacağım, Trakya'da gaz deposu kuracağım, bunları korumak için bana üs verin diyecekler , Doğu Akdeniz'deki gaz yataklarına ve sondaj işine ben de talibim, evet derseniz size bir kıyak yapayım , KKTC yi tanıyıvereyim ,güneydeki rumlarla zaten kankayız,  diyebilirler. Bunlar okuduklarım ve aklıma geliverenler, dahası da olabilir tabii (M)  (M) 

  • AHMET ÖZBİR20 Ocak 2020 13:57

    LİBYA'da kanı bozukların oyunu bozulmalı, Müslüman kanının akıtılması son bulmalı. SURİYE MUTLAKA HİZAYA GEYİRİLMELİ, ESED YERLE BİR EDİLMELİDİR! Ülkem artık bu yükü kaldıramaz. NATO SURİYE REJİMİNİ HEDEF ALMALI, ESED İMHA EDİLMELİDİR! Aksi halde Türkiye bu yükün altında ezilecektir. BEKÂMIZ SÖZKONUSU OLDUĞUNDA ZEKÂMIZ ÖN PLANDA OLMALI, SURİYE VURULMALIDIR!..

  • : )20 Ocak 2020 18:01

    Kaç para alıyoran ben verimde yazma. ya allah düşmanında akıllısını versin derlerya,..  o misal. bukdar cehalet, oku beya, kitabın mı yok ? defterin mi? okuladamı gitmedin ?