E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus bakandan idlib iddiası: "Türkiye rolünü ağır oynuyor"---

Rus bakandan idlib iddiası: "Türkiye rolünü ağır oynuyor"

Rus bakandan idlib iddiası: Türkiye rolünü ağır oynuyor
26 Eylül 2021 - 09:38 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye cumhurbaşkanları arasında 29 Eylül’de Soçi’de yapılacak görüşmelerde, tarafların İdlib’deki anlaşmaların uygulanmasını nasıl başaracaklarının görüşüleceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin İdlib’de ılımlı muhalefeti teröristlerden ayırmaya yönelik “Putin-Erdoğan” anlaşmasına uymadığını ve Ankara’nın kendi rolünü yavaş oynadığını iddia etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York’ta gazetecilerin sorularını cevaplayan Lavrov, kendisine şu anda ‘Hayat Tahrir El Şam’ adını veren ve küresel terör listesinde yer alan El Nusra Cephesi örgütünün Suriye toplumunun bir parçası olmadığını ve sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Türklerin, İdlib’de normal muhalif güçleri teröristlerden ayırmaya çalıştığını ancak bunun gerçekleşmediğini söyleyen Lavrov, ‘El Nusra Cephesi’ ve bağlantılı örgütlere atıfta bulunarak ‘’Suriye’nin İdlib kentindeki terör karakolunun ortadan kaldırılması gerektiğini” belirtti.

Lavrov ayrıca Rusya’nın hedef aldığı Suriye’de faaliyet gösteren teröristler ile Afgan toplumunun ayrılmaz bir parçası olarak tanınan Taliban arasında açık bir fark olduğunu öne sürdü. ABD’yi Afganistan’dan geride silahları bırakarak çekilmesi nedeniyle eleştiren Lavrov, Taliban’ın da uluslararası olarak tanınmasının gündemde olmadığını, Taliban’ı medeni bir şekilde davranmaya teşvik edeceklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN26 Eylül 2021 17:31

    ABD ve Rusya suriye de tezgahı kurmuşlar amaç biziz.bunlar haçlı ordusu olup bir birlerine pas verip duruyorlar yalandan düşman görünüyorlar.asıl içimizdeki bunların destekcilerine ne demeli.eğer millet ittifakı gelir ise burada kürdistan kurulacak daha sonra ülkemizden toprak isteyeceklerdir.

  • AHMET ÖZBİR26 Eylül 2021 13:54

    ÖZGÜR Suriye Ordusu millî ordudur, İslam düşmanı Esed'in militanlarını tepeleyen yiğitlerdir onlar. Rus gavuru da rahatsız olduğuna göre DOĞRU YOLDAYIZ demektir. Suriye TERTEMİZ OLANA DEK TÜRK ORDUSU ORADA OLACAK ELBET.

  • azmi26 Eylül 2021 13:09

    Abd ye kızıp Rusya'ya sempati duymak yanlış olur. Denge politikası izlenmeli ve İdlip cehenneminden Mehmetçiğim geri getirilmeli. Cihadçılar, Teröristlerle birlikte savaşa girmeye zorlandıklarını , Esad ve Rus güçlerinin İdli'e doğru hareketlendiklerini okumuştum. En güvenli yer Türkiye'dir. Mehmetçiğim içeri Suriyeli sığınmacılar dışarı :(  :(  :(  :( 

  • ALİ KODUŞ26 Eylül 2021 11:56

    Bunların hepsi aynı ha abd ha ab ha rusya ...önemli olan bunların yaptıkları tüm pislik ve kahbelikleri biliyoruz önemli olan bizlerin ne yaptıklarıdır.birde içimizdeki muhalefetin ne yapacağıır.bir tane proje ve bir tane vizyonlarını duymadık tv lere bakıyoruz.sabah ve akşam kim cumhurbaşkanı olacak.demekki projeleri bu.yani ülkeyi yıkmak ve parçalamak.