E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus askerleri Ukrayna'ya girdi---

Rus askerleri Ukrayna'ya girdi

Rus askerleri Ukrayna'ya girdi
01 Mart 2014 - 00:17 borsagundem.com

Her biri 150 asker taşıyan 13 Rus uçağının Akmescit yakınlarındaki Gvardeyskoye Havaalanı'na indiği iddia edildi. Rus tankları Akmescit'e ilerliyor

Kiev yönetimi dün akşam Rusya'nın Kırım'a "silahlı işgale" başladığını iddia etti.

Kiev'in Kırım özel temsilcisi Sergiy Kunitsyn , AFP'ye yaptığı açıklamada  her biri 150 asker taşıyan 13 Rus uçağının Akmescit yakınlarındaki Gvardeyskoye Havaalanına indiğini iddia etti.

Öte yandan Rusya’nın savaş gemileri ve askeri helikopterlerle Ukrayna’yı çembere aldığı öne sürüldü. Ukrayna sınır güvenliği kurumu tarafından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait 10 askeri helikopterin Kırım üzerindeki Ukrayna hava sahasına girdiği ve 30 Rus savaş gemisinin Sivastopol’daki üste harekete hazır hale getirildiği belirtildi. BBC de Rus ordusuna ait en az 8 zırhlı aracın Akmescit'e ilerlediğini duyurdu.

KIRIM RADYO VE TELEVİZYONU İŞGAL EDİLDİ

Bölgede bulunan AA muhabiri ise Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Akmescit-Sivastopol yolunun yaklaşık 40. kilometresinde, Akmescit yönünde hareket eden 9 Rus tankı ve Rus askerlerini taşıyan 2 otobüs görüldüğünü duyurdu. AA muhabiri, tankların şu anda Akmescit yolu üzerinde beklediğini, yolun kontrolünün ise Rusya yanlısı kamuflajlı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sağlandığını bildirdi. 

Parlamento binası, başbakanlık ve Akmescit Havaalanı'nın ardından akşam saatlerinde bu kez Kırım Merkez Radyo ve Televizyon Kurumu (KMRTK) silahlı ve askeri kamuflajlı kişiler tarafından işgal edildi. 

KMRTK Müdür Yardımcısı İrina Sergeyevna, silahlı kişilerin binanın kontrolünü ele geçirdiğini ancak kendilerine bir zarar vermediğini belirtti. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazıklar olsun hırsızlara ve onları aklayanla...01 Mart 2014 13:13

    başbakanın suçunu örtbas etme derdinde şimdi rusya ile uğraşacak halde değil

  • corc01 Mart 2014 12:24

    ruslar abd yi test ediyor

  • x01 Mart 2014 08:30

    adam diktatör kardeşim, bizimkilerde böle olsa Amerika dize gelir....

  • TALEP01 Mart 2014 01:56

    Sayın basbakanım, Meydanlarda paralel abla muhabbetini bırakıp azcık ülke olarak çıkarlarımızı düşünme vakti gelmedi mi? Yarın bize sıçrarsa? Sosyal medyada nahoş şeyler geziyor fiziksel dolarlar iç harp korkusu filan... Bizlere tüm Türkiye halkına güvenle uğraşsanız artık? Hizmet olurdu insanlığa...

  • islam01 Mart 2014 01:07

    hakkı bey bence Türkiyenin hangi tarafta olduğunu tam kavrayamamışsınız

  • kırım01 Mart 2014 00:59

    simerfol değil Akmescit.

  • Hakkı01 Mart 2014 00:57

    Helal olsun ruslara .....turkiye rusya iran elele

  • öksürük şurubu01 Mart 2014 00:51

    ABD ekonomisi kaldırırmı peki Rusyayla olacak bir tepişmenin maliyetini hiç sordun mu kendine Obişko? Daha siz İrana bile ambargoyu yeni kaldırdınız gücünüz zayıflıyor artık...

  • eruh01 Mart 2014 00:50

    ABD geçen seferde konuştu Gürcistan için ne oldu. ABD Sadece konuşur RUSLAR icraat yapar. Kim güçlü ortada. Bakmışsın hızını alamamış ABD ye girivermiş PUTİN