E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus aşısı başarılı oldu iddiası---

Rus aşısı başarılı oldu iddiası

Rus aşısı başarılı oldu iddiası
28 Kasım 2020 - 21:25 borsagundem.com

Rusya’nın Minsk Büyükelçisi Mezentsev, korona virüse karşı geliştirilen Rus Sputnik V aşısının Belarus’ta yapılan klinik testlerinin yüzde 95 seviyesinde yüksek etkinlik gösterdiğini belirtti

Rusya’nın Minsk Büyükelçisi Dmitriy Mezentsev, Rus devlet televizyonu Rossiya 24’e demecinde Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen ve dünyanın ilk tescilli aşısı olan Sputnik V’nin Belarus’ta yapılan klinik testlerinin yüzde 95 seviyesinde yüksek etkinlik gösterdiğini ifade etti.

Mezentsev, “Belarus’tan 100 vatandaşın katıldığı klinik testler, Rus (Sputnik V) aşısının yaklaşık yüzde 95 seviyesinde yüksek etkili olduğunu gösterdi. Bu çok önemli bir sonuç” diye konuştu.

Rus Büyükelçi, Belaruslu ve Rus uzmanların Sputnik V aşısını araştırma alanındaki ortak çalışma ve Belarus’taki olası kullanımı konusunda iyimser olduklarına dikkat çekti.

Şu anda Moskova'nın Belarus Sağlık Bakanlığı ve hükümetinin katı normlarına uygun olarak aşının tescil edilmesini beklediğini, ardından vatandaşlara aşı yapılması için Belarus'a önemli bir parti göndermekten bahsetmenin mümkün olacağını söyleyen Mezentsev, ayrıca Rus aşısının Belarus’la ortak üretimi ile ilgili beklentiler üzerinde konuşulduğunu sözlerine ekledi.

Belarus, Sputnik V’nin Rusya'da tescil edilmesinden sonra aşının klinik testlerine başlayan ilk ülke oldu. Klinik testler, araştırma merkezi olarak seçilen sekiz sağlık kuruluşunda gerçekleştiriliyor.

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen ve dünyanın ilk tescilli aşısı olan Sputnik V, tescil sonrası 40 bin kişinin katıldığı son aşama testlerinden geçiyor.

81 il valiliğine korona genelgesi gönderildi

Pfizer ürettiği aşının ilk parti dağıtımına başladı

ABD’de ölenlerin sayısı 271 bin 29’a yükseldi

İngiltere aşı bakanlığı kurdu

Çin: Korona virüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali29 Kasım 2020 14:07

    Rus Pazarı vardı eskiden. Uyduruk ürünlerin satıldığı Rus ve Çin malı ilaç aşı kullanmayın.

  • WERS28 Kasım 2020 23:35

    MADEM ÖYLE NİYE KULLANMIYORLAR HALA YÜKSEK VAKA SAYILARI VAR

  • RAMO CANCAN28 Kasım 2020 22:01

    Daha neler duyacağız neler.......bizim aşı çıkana kadar bunlar efsane olacaktır.

  • Tespit 28 Kasım 2020 21:46

    Nasıl oldu da 1 yıl gibi bir zamanda asi urettinizde iyi oldu diyorsunuz yalanla nereye kadar... en az 5 yılda üretilecek asi 1 yılda oldu bitti dediller. Allah sonumuzu hayır eylesin