E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus aşısı 11 dolardan satılıyor---

Rus aşısı 11 dolardan satılıyor

Rus aşısı 11 dolardan satılıyor
15 Mayıs 2021 - 11:31 borsagundem.com

Rusya’da geliştirilmiş ve onaylanmış olan korona virüs aşılarının hepsinin azami iç satın alma fiyatının neredeyse aynı olduğunu belirtildi. Aşıların iç satın alma fiyatları ortalama 850 ruble, yani 11 dolar

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri Rus Rossiyskaya Gazeta gazetesine açıklamalarında, Vektor Enstitüsü tarafından geliştirilen Epivakkorona aşısının fiyatının 842 ruble (11.40 dolar), Çumakov Merkezi tarafından geliştirilen Kovivak aşısının fiyatının 866 ruble (11.70 dolar), Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının fiyatınınsa 866.81 (11.72 dolar) ruble olduğunu kaydettiler.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, aşıları, ülkenin tekelle mücadele servisi FAS’ın kabul ettiği fiyat üstünden tesislerin üretim kapasitelerini dikkate alarak satın aldıklarını da belirtti.

Sputnik V, Rusya’da şu anda yedi tesiste, Epivakkorona üç tesiste, Kovivak ise sadece geliştiricisinin tesisinde üretiliyor.

Kısa bir süre önce onaylanan Sputnik Light aşısıysa sekiz tesiste üretilecek, ancak Sputnik V aşısının sadece bir doz hâlinde uygulanan bu koronavirüs aşısının iç alım fiyatı henüz belirlenmiş değil.

Rusya’da koronavirüse karşı yaygın aşılama programı ocak ayının ortasından beri sürüyor. Aşılama vatandaşlara ücretsiz olarak yapılıyor. Program kapsamında en başta Sputnik V aşısı uygulandı.

Sputnik V, antikor üretmesi için vücuda virüsün genetik kodlarını taşıyan bir viral vektör aşısı. Söz konusu genetik kod, insan adenovirüsü içinde vücuda aktarılıyor. Adenovirüsün, üstünde daha önce pek çok araştırma yapılmış bir aracı olması nedeniyle aşının son derece güvenli olduğu biliniyor.

Epivakkorona aşısıysa suni olarak sentezlenmiş peptidler sayesinde koronavirüse karşı bağışıklık sağlıyor. Aşısının son derece güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmış durumda.

Kovivak ise enfekte etme etkisi alınmış SARS-CoV-2 virüsü içeren, geleneksel yöntemle geliştirilmiş bir aşı. Söz konusu aşısının bağışıklık oluşturma oranı yüzde 85 olarak değerlendiriliyor.

DSÖ'den zengin ülkelere aşı bağışı çağrısı

Rus aşısı ülkeyi karıştırdı! İstifalar art arda geldi

Rus aşısı Avrupa’da da üretilecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim16 Mayıs 2021 00:30

    1911 yılında tifo, 1913 yılında kolera, dizanteri ve veba aşıları Türkiye'de ilk kez hazırlandı ve uygulandı. 1927`de verem aşısı üretimi başladı.Peki durum böyleyken gelişeceğimiz yerde neden geriledik ve dışarıya muhtacız. Savaşlar sadece silahla olmuyor. Salgınlara karşı acilen gelişmemiz lazım. Devlet yeniden labaratuvarlarını açmalı bence.

  • ali15 Mayıs 2021 19:34

    bizim proflarımız anca laf yapar..maske temizlik hijyen

  • mustafa temiz15 Mayıs 2021 18:44

    helal olsun adamlara dort firma birden dort ayri cesit gercek bilim adamlari yapar 

  • wers15 Mayıs 2021 12:06

    biz 1.5 senedir faz 3 e geçemedik, bu ülkenin üniversiteleri de doktorlarıda yöneticileri de hepsi sınıfta kaldı benim gözümde dünya da birçok ülke aşılandı biz hala 1nci faz 25 milyondayız sen ilk önce herşeyi bırakıp aşı yapmaya odaklanmadın aşı tedarikine odaklandın onda da sınıfta kaldın yazık diyorum yerli aşı tam bir fiyasko aşıyı üreten araştıran doktorlar bu ülkeden gitsin bence yapan yapıyor arkadaşlar 

  • ?15 Mayıs 2021 11:59

    Özel şirketlerin onaylı herhangi bir aşı ithalatı ve satışına neden izin verilmiyor