E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRumlardan 'AB gemileri etrafımıza konuşlansın' önerisi---

Rumlardan 'AB gemileri etrafımıza konuşlansın' önerisi

Rumlardan 'AB gemileri etrafımıza konuşlansın' önerisi
30 Ağustos 2019 - 15:21 borsagundem.com

Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin deniz kuvvetlerine ait gemilerinin Kıbrıs’ın geniş bölgesinde konuşlandırılması önerisinde bulundu.

Helsinki’de gerçekleştirilen AB Savunma Bakanları gayri resmi toplantısına katılan Angelidis, AB donanmasının koordinasyonuna ilişkin görüşmenin hazırlık aşamasında olduğunu ve Avrupa Birliği’nin belirli bölgelerinin istikrarı ve güvenliğinin geliştirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

YUNANİSTAN DESTEKLİYOR

Konuya ilişki ön hazırlığın konseyin komiteleri düzeyinde başladığını ifade eden Angelidis, doğalgaz yataklarının geliştirilmesinin amacının, Avrupa’ya yönelik alternatif bir kaynağın yaratılması olduğunu söyledi. Rum Bakan, "Bu nedenden dolayı AB konudan doğrudan etkileniyor" dedi.

 
Rum Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’ın bu görüşünün Yunanistan tarafından da desteklendiğini, Doğu Akdeniz’in güvenliği konusunun Fransa tarafından da dile getirildiğini yazdı.

Rumlar, Türkiye’nin hem sondaj, hem de savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’den çekilmesini istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF MÜFTÜOĞLU30 Ağustos 2019 22:45

    burada bize karşı bir harekette bütün gemiler denizin dibini boylar .o eski Türkiye yoktur artık.yaptığımız yeni denizaltı güdümlü füzelerimiz bize güç katmıştır.

  • ...31 Ağustos 2019 12:37

    Bunlar ne içiyor anlamıyorum, yeni Türkiyenin halini göremiyormusun? 450 milyar dış borç, işsizlik %15 ile tavan, CDS ler 400 ü geçmiş, arjantinden sonra en kötü ikinci ülkeyiz. Hem kelsin hem de fodul, Hakikaten aziz nesin az demiş be kardeşim.

  • AAA30 Ağustos 2019 18:17

    Doğu akdeniz iyiden iyiye isindi ve kaynıyor.

  • ...30 Ağustos 2019 16:36

    Türkiye topraklarına kimse, taşıma gemiler ve askerler le tehditedemez. toprak bizim sınırımız ...sivil halk gitse karşımızda düşman barınmaz. hemden dibimiz yahuu

  • YORUM30 Ağustos 2019 15:53

    AB nin arkasına sığınıp yaramaz çocuklar gibi davranacaksınız, siz ne zaman olgunlaşacaksınız? Bu şımarıklığınıza ne zaman son vereceksiniz? akdenizdeki kaynaklar size  de bize de yeter adam gibi oturup eşitçe paylaşım varken neden mızmızlık yapıyorsunuz? Bu bencilliğinizden  ne zaman vazgeçeceksiniz? komşuyuz şu üç günlük dünyada adam gibi barış içerisinde yaşamak varken nedir bu sızlanmanız? AB nin gazına gelerek macera arıyorsunuz, yapmayın.....

  • HALİL TÜRK30 Ağustos 2019 15:35

    bu sıkar.sonra Türkiye nato ülkesi olup, diğer ülkelerde nato ülkesi olup, böyle bir şey mümkün değil.ha nato dan Türkiye çıkartılır ise o zamanda rusya ile ittifak devlet kurar ki bu da 3.dünya savaşı demektir.

  • Malatyalı 30 Ağustos 2019 15:29

    Bunlar kaşınıyor savaş istiyor