E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarRumlarda yeni işsizlik rekoru---

Rumlarda yeni işsizlik rekoru

Rumlarda yeni işsizlik rekoru
04 Temmuz 2013 - 15:17 borsagundem.com

Ekonomik krizle boğuşan Kıbrıs Rum kesiminde işsizlik 1 yılda yüzde 37 oranında artarak Avrupa Birliği rekorunu kırdı

Rum İstatistik Dairesi verilerine göre geçen yıl Haziran ayında 34 bin 215 olan kayıtlı işsiz sayısı, geçtiğimiz Mayıs ayında 44 bin 424 ve Haziran'da da 46 bin 863’e yükseldi.
Böylece 1 yıllık işsizlik oranı yüzde 37 düzeyinde gerçekleşti. Bu rakam Avrupa Birliği üyesi ülkeler içinde yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.
Haziran ayında kayıtlı işsizlerin sayısının 47 bin 697 iken, geçen ay bu rakamın 46 bin 25, 2012 yılı Haziran ayında ise 35 bin 220 olduğuna dikkat çekiliyor.
Kayıt dışı işsizlerle birlikte reel rakamın yüzde 37’inin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. İşsizlik rakamlarındaki artışın özellikle ticaret, inşaat ve eğitim alanlarında meydana geldiği, Kıbrıslı Rumlar arasında en çok işsizliğin 30-39 yaş aralığında görüldüğü belirtiliyor. Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan’daki bankalar krizinden doğrudan etkilenmiş ülke ekonomisi tarihin en büyük krizine girmişti.
Yunan bankalarına yatırım yapan 2 Rum bankası batmış, hükümet bankalardaki çoğu Ruslara ait olan 100 bin Euro üzerindeki mevduatları dondurmuştu.
Avrupa Birliği destek mekanizmasına bağlanan Kıbrıs Rum Yönetimi toplamda 17 milyar Euro olduğu hesaplanan krizi göğüslemek için AB ve IMF’den 10 milyar Euro kredi almıştı.(ntvmsnbc)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)