E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRum Yönetimi'nde 'Fatih' krizi---

Rum Yönetimi'nde 'Fatih' krizi

Rum Yönetimi'nde 'Fatih' krizi
17 Haziran 2019 - 16:01 borsagundem.com

Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları yapan Fatih Gemisi'nin, Rumların tüm diplomatik girişimlerine rağmen çalışmalarını sürdürmesi Rum yönetiminde krize neden oldu.

Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları yapan Fatih Gemisi'nin, Rumların tüm diplomatik girişimlerine rağmen çalışmalarını sürdürmesi Rum yönetiminde krize neden oldu.

Politis gazetesi, yaşanan krizi, 'Kıbrıs nasıl Türkiye’nin rehini oldu. Fatih yüzünden çıkmazla karşı karşıya' manşetiyle verdi. Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı'nın, Fatih'in sondaj çalışmalarıyla ilgili gerçekte ne olduğunu tam olarak bilemediğini belirttiği haberinde, AB'nin de Türkiye'ye karşı 'hafif' yaptırım kararı alabileceğini öne çıkardı.

'TÜRKİYE ÇEKİNMEDEN ADIM ATACAK'

Türkiye'nin, Rum yönetiminin Fatih çalışanları için aldırdığı uluslararası tutuklama emirlerine karşı önlemler alacağına dikkat çekilen haberde; böyle bir adım atılması durumunda karşı adımların atılacağının sinyallerinin verildiği, Türkiye'nin hiç çekinmeden adım atacağı kaydedildi.
Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis'in tutuklama emrini cebinde taşıdığını belirten gazete, 'Dışişleri Bakanı Hristodulidis, tutuklama emrini vermek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) CEO’su peşinde koşuyor' diye yazdı.



YAVUZ'DAN KORKUYORLAR

Rum Haravgi gazetesi ise Rum yönetiminin Fatih gemisinin çalışmalarına göz yumduğunu ve Yavuz gemisinin bölgeye gelmesinden korktuğunu yazdı. Gazete, Rum hükümetinin, ikinci sondajı yapacağı açıklanan Yavuz sondaj gemisini durdurmaya çalıştığını belirtti.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reha yucel18 Haziran 2019 02:05

    kuş kadar beyni olsa bu yunanın, Türkiye ile birlik olur 10 senede borcu bile kalmaz. ama işi gücü kahpeli.

  • : ))18 Haziran 2019 13:06

    yunan batmıştı krizdedi, almanya da parasal ipleri... yunan şuan almanyanın egemenliğinde bir ülke, yunan kktc rum kesiminde etkili orada ingilterede bu vesile ile orada... yunan da türkiye olduğu için ayakda tutuluyor, yoksa yunanın ipini çokdan çekerler, batı avrupa yunanı tampon kullanıyor. yani türküye ile dost olursa yunan biter... o bakımdan yunanistanda türkiye karşıtlığı ile siyaset yapıp, avrupanın laflarını dinleyip ekonomini yürüten bir siyaset var... aynı durum kktc rum kesimi içinde öyle. 

  • Dd17 Haziran 2019 21:35

    APTAL  RUM TÜRKİYE iLE iŞBiRLiği YAPSANDA. AKDENiZ DE HUZURSUZLUK ÇIKARMAKTAN VAZGEÇ, SEN. BÜTÜN DEVLETLER GELSiN. TÜRKİYE GELMESiN. YILLARDIR  ŞEREF SiZ LiGiN DEVAM EDiYOR.

  • Tam Bağımsız Türkiye 17 Haziran 2019 20:29

    Sonuna kadar Devletimizin yanındayız... Malımız ve canımızla.... Bu vesile ile Allah CC Mursinin şehadetini kabul buyursun ve bizlere de o şerbeti ikram etsin inşaAllah...

  • Kaçan Grup17 Haziran 2019 17:32

    Yunanistan, Kıbrıs Rum, Suriye, İsrail, Mısır, Lübnan. Bunlar Akdeniz’deki komşularımız. Lübnan hariç hepsiyle kavgalıyız, oturup konuşmak bile mümkün olmuyor.

  • nihat18 Haziran 2019 07:00

    Kaçmayı bırak ta yaptıklarından tövbe et!  Sizi bu hale getiren baş münafıktan paçanı kurtar!  Yoksa Münafıklık direk sorgusuz sualsiz cehennem demektir.  Orada kaçacak yer yok!

  • Bedir17 Haziran 2019 16:48

    Sondaj varda gazı görseydik iyi olur

  • AzBile17 Haziran 2019 16:40

    Ağa babalarınız, sahiplerinizi takmıyoruz, siz kimsiniz. Bizim kıta sahanlığımızda oldu bitti olacağına dolar olsun 15 TL.

  • dikkat17 Haziran 2019 16:26

    en önemli nokta. 550 yıldan fazla doğalgaz var orada.Türk gemileri tamam boş boş geziyor ama orada gezmesi bile TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN deniz sahasını çiziyor.Orada bu gemide gezmese inanın rumlar çoktan parsel parsel daha önce verdikleri gibi oradada pay edip dağıtacaklar. Almanya burada önemli..ABD yanında fransada var... rumların yanında ingiltere var.. almanyada buralarda abilik ediyor. Yunan hala krtirik küçük kara parçalarını adaları alma peşinde. ne kadar çok ada sahiplenirse, deniz kıta sahanlığını genişletecektir. Türkiye 10 adayı kaybetti, ama daha fazlasını kesinlikle kaybetmemelidir. kardek gibi yerleri yunanlar alıp belediyelerin bağlıyor, göz yumulmamalıdır. oralarda çıkacak yeraltı kaynağı yunan ve rumlarım olacaktır. o bakımden lozan antlasşmasını acilen devlet arşivden çıkartmalı, araştırtılmalı, uluslararası olarak savunma metinleri çalışması acilen yapılmalıdır. Her devlet ve millet kktc de şuan pay peşinde.