E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRum lider AB’ye çağrı yaptı: Türkiye’yi durdurun---

Rum lider AB’ye çağrı yaptı: Türkiye’yi durdurun

Rum lider AB’ye çağrı yaptı: Türkiye’yi durdurun
04 Temmuz 2020 - 16:25 borsagundem.com

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa Birliği'ne Doğu Akdeniz'deki çalışmaları nedeniyle `Türkiye'ye karşı sert tutum izlemesi´ çağrısında bulundu.

Türkiye’nin sismik arama ve sondaj gemileriyle Doğu Akdeniz´de başlattığı çalışmaları durdurabilmek için her yolu deneyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile telekonferans yöntemiyle görüştü.

Rum lideri Anastasiadis’in Michel ile görüşmesinde, “AB´nin, üye devletlerinin çıkarlarını koruyarak, Türkiye karşısındaki tutumunda daha katı ve kararlı olması gerekir” ifadelerine yer verdiği bildirildi.

‘BÖYLE DEVAM EDEMEZ’

Anastasiadis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de engellenmesi gerektiğini ifade ederek, “Sanıyorum ki, herkesin de anladığı gibi, Avrupa Birliği´nin faaliyetlerinden, Türkiye´nin meydan okumalarıyla ilgili olarak, bunun artık böyle devam edemeyeceği gibi bir algı var” dedi.

Bunun Türkiye´yi tutumunu değiştirmeye zorlayacak bazı pratik önlemlere dönüşüp dönüşmeyeceğine dair bir soru üzerine ise Anastasiadis, “Bir etkiye sahip olması için, bu tarz girişimler olacağına inanmak istediğini” söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Remzi karsandı04 Temmuz 2020 22:54

    tamam şimdi avrupa birligi ve sen istiyorsun diye ,REİS,te çalışmaları durdurur,biraz geç kalmadınızmı,işte bir örnek daha avrupa ve amerika ,BAŞKAN,ımızı hazmedemiyor.TÜRKİYE ŞAHLANDI DURDURAMAZSINIZ.DAHA NELER OLACAK, ALLAH İZİN VERİRSE HEP BERABER GÖREÇEĞİZ,ALLAH SANA UZUN ÖMÜR NASİP EYLESİN AMİN,  UZUN ADAM,YÜZYILLAR SONRA BİLE GELECEK NESİL SENİNLE GURUR  DUYACAK.

  • muck04 Temmuz 2020 17:54

    Ya, yunan nufusu 10 milyon rum nufusu bizdeki orta halli şehir kadar. ani bu tip haberler boş. anca konuşurlar. gereksiz açıklama ve konuşmaları var.  bunları kaale almayacaksın. ne yunanı, ne rumları.  elinde sonunda uzlaşmak için adım atacaklar. iç siyasi gundemde, siyasete oynayan açıklamalarını ypıyorlar. bizdeki gibi yani iç gündeme oynama

  • pazarci04 Temmuz 2020 17:47

    Allah,in Gazabi Turk dusmanlarinin uzerine olsun,Amiin

  • Halukali04 Temmuz 2020 17:19

    AB kim oluyor yada hangi sıfatla bizi durdurabilecek