E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRum basını: Ankara fırtınaya hazırlanıyor---

Rum basını: Ankara fırtınaya hazırlanıyor

Rum basını: Ankara fırtınaya hazırlanıyor
26 Mayıs 2019 - 17:04 borsagundem.com

Fileleftheros, Türkiye'nin ikinci sondaj gemisini Kıbrıs açıklarına göndereceğini sayfalarına taşıdı.

Rum medyası, Kıbrıs'ta sondaj çalışmaları başlatan 'Fatih'in varlığından dolayı bölgede endişe verici bir sessizliğin hakim olduğunu yazdı. 

Fileleftheros gazetesi 'Ankara fırtınaya hazırlanıyor' başlığı ile verdiği haberinde; Türkiye'nin ikinci sondaj gemisini bölgeye göndereceğini yazdı.

Türkiyenin, Kıbrıs'ın güneyindeki deniz parselinde 'ileriye gitme olasılığının' açık olduğunu yazan gazete, bölgede sıcak bir olay çıkma senaryosunun daha görünür hale geldiğini savundu. 

Gazete, Yunan hükümet yetkililerinin, özellikle Yunan dışişleri ve savunma bakanlarının son günlerdeki bu ihtimalden söz ettiğini hatırlattı.

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Fatih' gemisini Türkiye'ye geri çağırmasını hiç kimsenin düşünmediğine de vurgu yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Denizbey 27 Mayıs 2019 03:56

    Türkiye sadece Kıbrıs değil Doğu Akdeniz in tamamında arama yapmalıdır. Kararlı durmalıdır. Geri adım atarsak yüzyıl daha boş boş bakınırız. Bu keferelere Doğu Akdeniz dar edilmelidir.

  • Muhittin27 Mayıs 2019 02:36

    Allah'ın izni ve yardımıyla s400 ler le Yunanistan'ın hava sahası bizim kontrolümüzde olur. Zamanla bize Amerika'nın verdiği havayla kök söktüren Yunanlılar inşa Alllah yakında ege deki Adaları da bize bırakır.

  • mehmet27 Mayıs 2019 00:37

    siz yaşamayı seversiniz biz ise ölmeyi... hepiniz gelin bre godoshlar!

  • mehmet yılmaz26 Mayıs 2019 23:24

    rumların tek umudu KOPYACI ekrem imamoğlu.

  • Talha 26 Mayıs 2019 22:33

    Siz de kendinizi nimetten mi saymaya başladınız, yunan ve rum ikilisi hep birilerinin arkasına sığınarak mı havlayacaksınız. O sırtınızı dayadıklarınız, arkanizda duran fransa abd ingiltere israil mısır ve digerleri olmasa sesiniz bu kadar çıkar mıydı acaba.

  • Osmanlı26 Mayıs 2019 21:58

    Hayırdır la zibidiler!  Niye tutuştunuz :)    siz  o kadar yerde  arama-tarama yaparken no problem!!  sie...   bre kefereler sizi...

  • Takipci.26 Mayıs 2019 21:11

    Turkiyenin onundeki yuzyili etkileyecek bir durum.Burda yapilmasi gereken kesinlikle hernepahasina olursa olsun bolgedeki pozizyonunu guclendirip herseye hazir olmasi.bu pozizyonu kaubedersek onumuzfeki 100 sene belimizi dogrultamayiz.

  • ilkgun salih26 Mayıs 2019 20:38

    sanane sen ne karisiyorsun .butun pislik zaten senin basinin altindan cikti .bana bak rum kibris denizinde arama yapacaktin niye turkiye ile beraber arama yapmadinda baska milletleri cagirdin en dogrusu birlikte aramakti sen uckursuzlarla is yaptin bir gun senin cezani veririz inssaallah.amin

  • Şimşek26 Mayıs 2019 20:26

    Türkiye güneyde gaz bulamazsa bölgeyi terk edip KKTCde deniz ve hava üssü kurmalı. Muhtemelen Kıbrısta Mısır ve İsrail kadar gaz yok. Bizi ilgilendirmez. Türkiyenin rüzgar, güneş ve MOX yakıtı dahil SMR denilen küçük nükleer reaktörlere ağırlık vermesi gerekir. İngilterede bu yolda ilerliyor. Gökçeada Bozcada dışında Anadolu kıyılarından 3 milden uzak bütün ada, adacık, kayalıklar Yunanistana ait. Akdenizde bile İsmet İnönünün çok bastırmasına rağmen bir türlü Lozanda küçücük Meis (Kastellorizo) adasını vermemişlerdi bugün anlaşılıyor neden vermedikleri. Deniz tabanı söz konusu olunca Türkiyenin batı Antalya açıklarında hakkının olmadığını söylüyorlar. Minicik ada yüzünden Akdenizin yarısını alıyorlar. Yunanistan gereksiz bile olsa Hristiyan Batının parçası arkasında Amerika, Fransa ve diğerleri var. Türkiye Avrasyaya yenilenebilir ve nükleere ağırlık vermeli. Akdenizdeki gaz 10 yıllık. İran,Katar,Rusya ve Hazardaki gaz 100 yıldan fazla yeter bize.

  • hasanby27 Mayıs 2019 00:44

    Osmanlı Donanmasını Haliç'de 30 sene boyunca çürüten ve atıl hale getiren II Abdülhamit , İtalya ve Yunanistan'ın Ege Adaları üzerinde hakimiyet kurmasını engelleyemediği için adalar elden çıkmıştır...Lozan'da aslı amaç Misak-ı Milli sınırlarını kabul ettirmek olunca , ülkemizi kuşatan Ege ve Akdenizde bulunan Karasularımız içindeki Adaları , ısrarımıza rağmen hakimiyetimiz altına alamamışız. Devler arasındaki menfaat savaşına dahil olurken akıllı davranmak şart 

  • DÜNYA 5'DEN BÜYÜKTÜR 26 Mayıs 2019 19:39

    Amerika denilen şeytanın ülkesi okyanus ötesinden gelip çıkarları uğruna ortadoğuya kan gölüne çevirmeyi kendine hak görüyor. K.K.T.C. Soydaşlarımızın hakkını aramak garantör ülke olarak TÜRKİYE 'nin en doğal hakkıdır. Faşist amerika dünya senin etrafında dönmüyor. Anlayacaksın.

  • KARAOĞLAN26 Mayıs 2019 19:33

    millet detarjan, tüp, margarişn kuyruna girdi, abd ve dunya devletleri Türkiye ye ambargo etti ama, Bugünlerde Faydasını görüyoruz. Kıbrıs rum toprağı ols, kıbrısda 1 askerimiz olmaz, hiç bir hakkımız olmaz, kıbrıs ABD+ingiltere+fransa+rusya+yunan gemileri uçakları ile Türkiye 7/24 tehdit altında dururdu. Allah razı olsun Karaoğlandan, bir kere ikdidara geçti, ondada kıbrısı aldı delikanlı.

  • hasanby26 Mayıs 2019 19:01

    Kıbrıs etrafında menfaatleri çakışan veya örtüşen birçok ülke , gemisiyle,hava aracıyla vs var. Bir şekilde anlaşırlar. Siz Ege Denizinde fırtına çıkarsa endişelenin 

  • Kaçan Grup26 Mayıs 2019 18:17

    Türkiye ne yapıyorsa Kıbrıs’ın kuzeyinde yapmalı. Güneyde yapılacak bir işlemi anlatmak mümkün olmaz.