E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuhani'den Trump'a çok sert sözler---

Ruhani'den Trump'a çok sert sözler

Ruhani'den Trump'a çok sert sözler
06 Ocak 2020 - 21:04 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız" diyen Trump'a Twitter'dan yanıt verdi. Ruhani, "52 sayısına atıfta bulunanlar 290 sayısını da hatırlasın. Asla İran ulusunu tehdit etmeyin.” ifadelerini kullandı.

Twitter'dan İran'a yönelik sert açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump'a, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den yanıt geldi.

Ruhani, Trump'ın "52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır. ABD daha fazla tehdit istemiyor." açıklamasına yanıt verdi, "52 sayısına atıfta bulunanlar 290 sayısını da hatırlasın. Asla İran ulusunu tehdit etmeyin." ifadelerini kullandı.

290 SAYISI NE ANLAMA GELİYOR?

3 Temmuz 1988'de Bender Abbas-Dubai seferini yapan İran Havayollarına ait A-300 tipi Airbus yolcu uçağı, ABD savaş gemisinden fırlatlan füzenin isabet etmesi sonucu Hürmüz Boğazı'na düşmüştü. 655 sefer sayılı uçağındaki 16 mürettebat ve 66'sı çocuk 274 yolcu yaşamını yitirmişti.

Trump'tan İran'a yeni mesaj: İran asla nükleer silaha sahip olamayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozan07 Ocak 2020 00:01

    Bu coğrafyada,yahudiler adam zehirler!araplar adamı sırtından vurur!persliler ise aldı Ömer Osman olan çocukları öldürür!islam dinine ancak doğarak inanır insan,burda doğmamış olan adam zor müslüman olur!ne ararsan bizde var sapık gibi çocuk evlilikler !yetmez 4eş yetmez muta nikah yetmez taşla pompalıyla kadın öldürürüz !din için kafa keseriz!ömer diyip hırsızlık yaparız !halk için diyip saraylarda yaşarız!müslüman zıvanadan çıkmış

  • Fb 06 Ocak 2020 23:32

    Sivil uçağa füze atanların Allah belasını versin Ukrayna da düşürenlerinde

  • Edy06 Ocak 2020 21:35

    Usa kasım ı müslüman kanı akıttığı , suriyede kimyasal kullandığı için öldürmedi, büyükelçilik binasını bastırdığı için öldürdü.

  • Sokrates06 Ocak 2020 21:28

    ABD nin amacı zaten İran'ın nükleer silah değildir. Adamlar İran'ın petrol kaynaklarına çökmek istiyor

  • Pala06 Ocak 2020 22:10

    yalan söylüyorsun

  • Yusuf Kalekapısı06 Ocak 2020 21:13

    Peki de müslümanlar nükleer silah elde edemeyecekler fakat yahudiler veya hristiyanlar elde edecekler.bu hangi bir kutsal kitapların birinde mi yazmaktadır.iran bunu k.kore, çin , pakistan hindistan veya başka bir ülkeden alabilir.ABD yi halkı yöntmiyor.abd yi israil li iş adamları yönetmekte israil sevdası abd sonurda tarihe gömebilir veya parçalayabilir.