E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuhani: Ülkenin korunmasında komşularımız da destek verecek---

Ruhani: Ülkenin korunmasında komşularımız da destek verecek

Ruhani: Ülkenin korunmasında komşularımız da destek verecek
22 Eylül 2019 - 10:51 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yönelik saldırının ardından ABD Cuma günü ülkeye asker göndereceğini duyurdu. Ardından hem Tahran'dan hem de Riyad'dan açıklamalar geldi.

Pazar günü, 1980-1988 yılları arasında süren İran-Irak savaşının başlangıcının yıl dönümü sebebiyle İran'ın başkenti Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı.

Törende konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "kimsenin ülke sınırlarını ihlâl etmesine izin vermeyeceklerini" söyledi.

Yabancı güçlerin Körfez'de bulunmasının hem bölge için, hem de petrol sanayi ve uluslararası deniz taşımacılığı için tehlikeli olduğunu söyleyen Ruhani'nin açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Sauudi Arabistan'a asker göndereceği duyurmasının ardından geldi.

Ruhani, ülkenin korunmasında komşularının da kendilerine destek vereceğini söyledi:

"Yabancı güçlerin varlığı bölge güvenliğine tehdit oluşturur. Bizim yolumuz bölge ülkeleriyle birlik ve işbirliği yaratıyor. Körfez'in güvenliği iç meseledir, Hürmüz Boğazı'nın güvenliği de öyle. Yabancıgüçler halklarımız ve bölgemiz için sorun yaratır. İran İslam Devleti, Fars Körfezi'nin [Basra Körfezi] Hürmüz Boğazı'nın ve Umman Denizi'nin güvenliği bölgede ülkelerinin yardımıyla sağlanacağını duyurur. (BBC Türkçe)

İran'dan Suudi Arabistan'ın suçlamalarına tepki

İranlı generalden flaş iddia: ABD'nin teklifini kabul etmedik

Adil el-Cubeyr: Saldırıdan İran sorumlu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş23 Eylül 2019 09:54

    arkadaş bıktım ortadoğudaki bu kaostan eğitim ve demokrasi herşeyin çözümü bu aslında ama inatla savaşla çatışmayla sorun çözebileceklerini zannediyor ülkeler.

  • Türkoğlutürk 23 Eylül 2019 07:25

    Bize güvenme, yahudi lerden madalya almış yöneticilerimiz nasıl İsrail istiyor diye müttefik ve dostumuz saddamı sattıysa, nasıl suriyeyi parçalama gayreti gösterdiyse yarın iranada düşmanlık yapar. Çünki tarikatları mızın bir kısmı İngiliz ve abd tarafından kurulmuş İslam ve Türk düşmanı terör yuvalarıdır.

  • Cego 22 Eylül 2019 23:04

    Böyle düşünen biri Amerikan cıdır. Alaattin camgöz

  • ALAATTİN CAMGÖZ22 Eylül 2019 22:20

    İslam dünyasına en büyük zararı iran vermiştir.islam dünyasında mezhepcilik olmasa müslümanlara hiç bir ülkenin gücü yetmez.ayrıca yıllarca dibimizi oydular pkk ya verdikleri destekler ile şimdi bunun cezasını çekiyor fakat bunlar umarım ders olmuştur.bunlar 2000 yıllık köklü devlet olup osmanlı imparatorlu en güclü olduğu zaman da dahi yıkamadı ki abd yıksın.eğer abd saldırır ise iran gizli silah gücünü kimse bilmiyor bir bu ikinciside şii ler çok fenadır.bu büyük bir din savaşı çıkarır ki asya, afrika, ortadoğu vs.vs. yerlerde bir tane hiristiyan bir dane yahudi yi barındırmazlar.belkide israil haritadan dahi silinecbilir.

  • BORSACI22 Eylül 2019 16:45

    DÜNYA VAR OLDUGUNDAN BERİ TÜRKİYE İRANI DESTEKLEMİŞDİR MALESEF BİZ İRANIN HİÇ BİR DESTEGİNİ GÖRMEDİK ZAMAN ZAMANDA KÖSTEK OLMUŞ VEDE PKK YADA DESTEK OLMUŞDUR. KOMŞULAR İYİ VE KÖTÜ ZAMANDADA KOMŞUDUR.

  • Türkoğlutürk 23 Eylül 2019 07:26

    ABD nin amacı bu. Sen varken niye kendisi savaşsın ki İran ile.