E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuhani: İran bombalansa bile teslim olmayacak---

Ruhani: İran bombalansa bile teslim olmayacak

Ruhani: İran bombalansa bile teslim olmayacak
23 Mayıs 2019 - 23:52 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin bombalanması durumunda bile teslim olmayacağını söyledi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Ruhani, İran'ın bombalanması durumunda bile teslim olmayacağını söyledi.

Ruhani, Huzistan eyaletinin Irak sınırında yer alan Hürremşehr kentinin Irak ordusundan kurtarılışının yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'da düzenlenen törende konuştu.

Irak ile 1980-1988 yıllarında yaptıkları 8 yıllık savaşa değinen Ruhani, "Irak Savaşı'nda askeri baskı ve saldırılarla topraklarımız işgal edildi, bugün ise ekonomik savaşla halkın geçimi ve huzuru hedef alınıyor. Ancak İran, düşmanı ekonomi savaşında pişman edecek." dedi.

Ekonomik saldırıların askeri hamlelerden daha karmaşık olduğunda dikkati çeken Ruhani, "Düşman, kalbimizde ümitsizliğin yeri olmadığını anlamalıdır. Topraklarımız bombalansa ve bir kere daha şehit, gazi ve esir versek de bağımsızlık hedefinden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Ruhani, ABD'nin bir yılı aşkın süredir devam eden ağır yaptırımlarına rağmen halkın boyun eğmediğine işaret ederek, "İran halkı teslim olmayacaktır. Halkımıza çok açık bir şekilde söylüyorum: Bugün dik duruş ve direniş günüdür. Direniş ve sağlam duruşla ABD, İsrail ve bölgedeki gerici yönetimleri yenebiliriz." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dalkavuk24 Mayıs 2019 03:56

    Şeytana hizmet eden kim toplama amerikan yanlısı.Sorsan amerikada demokrasi dersin.Milyonlarca insanın kanını döken kimler amerikayı sana sorsan insan hakları dersin demokrasi dersin

  • Cekic24 Mayıs 2019 00:46

    Işiniz gucunuz dümen iran ve abd adla savasmaz

  • erol g.24 Mayıs 2019 00:16

    Milyarlarca dolar değerinde petrol/doğal gaz paralarını Din görevlilerine maaş yaptınız Uçak helikopter gemi üretmeyip satın aldığınız harp araç gereçlerine güvendiniz İRAN'I KURTARMAK DÜNYA DEVLETİ YAPMAK İSTİYORSANIZ DİN GÖREVLİLERİNE İRAN DEVLETİ HAZİNESİNDEN/BÜTÇESİNDEN MAAŞ ÖDEMEYİN 3 DEFA ALKOLLÜ TESPİT EDİLDİ DİYE İNSANLARI ASMAYIN Çocukların pipi derilerini kestirerek şeytana hizmet etmeyin Bu şeytani işi yapanlarıysa cezalandırın İNSANLARIN HAKLARINI HUKUKLARINI CANLARINI MALLARINI KORUYUN

  • Gerçekçi24 Mayıs 2019 04:25

    Ne sayıklıyorsun lan sen kafir!  Sana ne  İran'dan.   sen kendi ülkene (israil)  bak