E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuhani: 53 milyar varil petrol keşfettik---

Ruhani: 53 milyar varil petrol keşfettik

Ruhani: 53 milyar varil petrol keşfettik
10 Kasım 2019 - 14:04 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkenin güneybatısında 53 milyar varil rezerve sahip yeni bir petrol sahası keşfettiklerini duyurdu.

Yazd kentinde konuşan Ruhani, "Amerika'nın yaptırımlarına rağmen İran halkı 53 milyar varil rezerve sahip yeni bir petrol sahası keşfetti." dedi.

2018 verilerine göre İran 156 milyar varil metreküp ile dünyanın en fazla petrol rezervine sahip dördüncü ülkesi konumunda.

En fazla petrol rezervine sahip ülke 303 milyar varil ile Venezuela, 298 milyar varil ile Suudi Arabistan ve 167 milyar varil ile Kanada geliyor. İran'ın keşfettiğini açıkladığı petrol rezervi doğrulanırsa, Tahran en fazla petrol rezervine sahip üçüncü ülke konumuna yükselecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serhat Ögreten29 Ocak 2020 15:27

    Önceden tamam, ama artik Türkiyede teknologi ve gencler gelisti.Gasteyi okumasini bilmeyenler zamaninda pek iyinen Lise yi bitiriyordu.Parasi olan üniversiteyi bitirebiliyordu. Demek istedigim neden arap ülkeleri isleri baskasina ucuza veriyor. Türkiye ye verse, Türkiye Para yi kazandimi, korumasini o ülkeyi üstlenebilecek gücte. Ama araplar Amerika Franca Ingilizlere is veriyor. Kendileri eriyor yarin ezecek olanlar da parayi götürüyor. Bütün partiler destek cikmasi lazim Türkiyede bosuna gelir cogalmiyor. Disardan isleri durdurun Akp kaybetsin biz gecelim diyen den ne hayir cikar.

  • Kadir Zımba10 Kasım 2019 21:31

    Yüce ALLAH daha ne yapsın.bütün yer altı ve yer üstü zenginlikleri müslüman ülkelere vermiş fakat yönetenler adam gibi adam olmazlar bugün tüm müslüman ülkeler kan ağlamazlardı.yani kısaca yüce ALLAH Kuran ı  Kerim indeki emirleri ile Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Efendimiz in emirlerini uygulasalar idi şimdi dünyanın en zengil ve refahta yaşayan ülkeleri idi.savaşmaya da hiç gerek yok.ellerindeki zenginlikleri koz olarak kullansalar tüm dünya yı kilitlerlerdi.ama o olaylar bir gün olacaktır.hemde yakın yıllarda.

  • Aaaa10 Kasım 2019 21:12

    Kanada hariç petrol rezervlerine sahip tüm ülkelerin başı beladan kurtulmuyor, bizde olmadığına sevinmeliyiz bence ...çünkü petrol çıkan ülkeye refahtan çok sefalet ve kaos hüküm sürmüştür.

  • Kamil10 Kasım 2019 19:01

    E sıra bize gelmiştir artık

  • Semiz Kobalt10 Kasım 2019 18:33

    İSTERSEN 530 MİLYAR METRE KÜP OLSUN SATAMADIKTAN VE EKONOMİNE FAYDASI OLMADIKTAN SONRA   NE OLACAK Kİ.

  • Kerim11 Kasım 2019 01:29

    Satın almak için bir dünya para ödemiyorlar. Biz yılda 40-40 milyar dolar petrol ve gaz için ödeme yapıp duruyoruz. Bizde de petrol olsa da satmasak olur kendimize yetse bari.

  • Selahattin Ölmez10 Kasım 2019 17:14

    İRAN IN MEZHEPCİLİK VE İSLAM DÜNYASINI BÖLÜCÜLÜK POLİTALARI SİİLERİN BULUNDUĞU BÜTÜN ÜLKELERİ BATIRDI.VE ABD , AB VE İSRAİL İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ.

  • fafa10 Kasım 2019 16:14

    Sayın Ruhani,trilyon varil petrolünüz olsun,onu satıp halkınızı rahat ve huzur içinde yaşatmadıktan sonra ,ne yapayım toprağın altındaki petrolü.